---
title: "Aliağa'daki Çocuk Mahkumlar Için 19 Mayıs Kutlaması"
date: "2015-05-23 20:00:01"
author: "DHA"
tags: "İzmir", "cezaevi", "Türkiye"
canonical_url: "https://www.mynet.com/aliagadaki-cocuk-mahkumlar-icin-19-mayis-kutlamasi-180101825763"
original_url: "https://www.mynet.com/aliagadaki-cocuk-mahkumlar-icin-19-mayis-kutlamasi-180101825763"
---
# Aliağa'daki Çocuk Mahkumlar Için 19 Mayıs Kutlaması
Şahap AVCI/ ALİAĞA, Aliağa'da 'Şakran Cezaevi' diye bilinen İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda, geçen ay çocuk mahkumlara yönelik tiyatro gösterisinin ardından bu kez de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında bir program düzenlendi. Gençlik ve Spor Konfederasyonu Ege Bölge Başkanlığı ve Toplum Gönüllüleri Vakfı Program öncesi konuşma yapan İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Vural Teymür, çocuk mahkumlara hitaben "Sizler geleceğimizin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin güvencesisiniz" dedi. Teymür, mahkumlara eğlenceli bir programın kendilerini beklediğini söyledi.   
Cezaevi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı. Programda çocuk mahkumlar, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini okudu. Etkinlik kapsamında çocuk mahkumlar ile kurum personeli arasında futbol maçı gerçekleştirildi. Yine çocuk mahkumların yer aldığı gösteride bisikletle akrobatik hareketler sunuldu. 'Bizim' adlı Müzik Grubu, mini bir konser verdi. Türkülere eşlik eden çocukların mutluluğu yüzlerine yansıdı. Yerinde duramayan çocuklar halay grupları oluşturup oynadı. Etkinlikler kapsamında İllüzyonist Ahmet Küçükdoğan da gösteri sundu. Etkinlik toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
![Aliağa'daki Çocuk Mahkumlar Için 19 Mayıs Kutlaması](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/5243678/640xauto.jpg)![Aliağa'daki Çocuk Mahkumlar Için 19 Mayıs Kutlaması](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/5243679/640xauto.jpg)![Aliağa'daki Çocuk Mahkumlar Için 19 Mayıs Kutlaması](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/5243680/640xauto.jpg)
