---
title: "\"Bu Benim Eserim Proje Yarışması\" -Kayseri'de düzenlenen ödül töreninde, Sivas'takiilköğretim okullarının başarısı dikkat çekti"
date: "2012-04-13 12:10:00"
author: "AA"
tags: "Sivas", "Ankara", "Kayseri", "Niğde", "Yozgat", "Aksaray", "Fatih"
canonical_url: "https://www.mynet.com/bu-benim-eserim-proje-yarismasi-kayseride-duzenlenen-odul-toreninde-sivastakiilkogretim-okullarinin-basarisi-dikkat-cekti-180100168127"
original_url: "https://www.mynet.com/bu-benim-eserim-proje-yarismasi-kayseride-duzenlenen-odul-toreninde-sivastakiilkogretim-okullarinin-basarisi-dikkat-cekti-180100168127"
---
# "Bu Benim Eserim Proje Yarışması" -Kayseri'de düzenlenen ödül töreninde, Sivas'takiilköğretim okullarının başarısı dikkat çekti
Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğiyle gerçekleştirilen "Bu Benim Eserim Projesi" kapsamında Kayseri'de düzenlenen ödül töreninde, Sivas'taki ilköğretim okullarının başarısı dikkat çekti.
Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bu yıl 7'incisi düzenlenen Bu Benim Eserim Proje Yarışması'nın bölge sergisi 10-12 Nisan 2012 tarihlerinde Kayseri'de yapıldı. Bölge sergisinde Aksaray, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat'tan toplam 105 proje yer aldı.
Sergide yer alan projeler üzerinde TÜBİTAK Bilim Kurulu'nca yapılan değerlendirmeler sonrasında Ankara'da gerçekleştirilecek final sergisine katılmak üzere 9 proje seçilerek ödüllendirildi. Ankara'da 9-11 Mayıs 2012 tarihlerinde yapılacak final yarışması için matematik ve fen bilimleri alanlarında 9 proje bölge birincisi olarak belirlendi. Ankara'daki final sergisinde Sivas 3, Kayseri 2, Kırşehir 2, Yozgat 1, Niğde 1 projeyle temsil edilmeye hak kazanırken, Aksaray ve Nevşehir illeri finale kalamadı.
Kayseri Bölgesindeki 7 ilin projeleri arasından Ankara'ya gönderilmek üzere seçilen 9 projeden 3'nün Sivas'a ait olması büyük bir başarı olarak değerlendirildi. Kayseri Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine ise Sivas Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Çetin Özdemir de katıldı.
Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar da, Ankara'da düzenlenecek olan final sergisinden de iyi sonuçlar almayı ümit ettiklerini belirterek, "Eğitim camiamızı gururlandıran bu başarının elde edilmesinde emeği geçen herkese, özellikle de projeleri hazırlayan genç bilim adamlarımız ve proje danışman öğretmenlerimize teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum" dedi.
Ankara'da yapılan final sergisinde biyoloji dalında Kızılcakışla Fatih İlköğretim Okulu "Yeni Nesil Üroloji Servisi" adlı projeyle, fizik dalında Koyulhisar Cumhuriyet İlköğretim Okulu "Afet Kapısı" adlı projeyle, kimya dalında Merkez Danişment İlköğretim Okulu "Doğalgaz-Karbonmonoksit Koruyucu" projeyle Sivas'ı temsil edecek.
