---
title: "Büyükşehir'de Meclisin İlk Oturumu ‘madde Görüşme’ Tartışmasıyla Açıldı"
date: "2012-10-08 15:42:35"
author: "İHA"
tags: "Adana"
canonical_url: "https://www.mynet.com/buyuksehirde-meclisin-ilk-oturumu-madde-gorusme-tartismasiyla-acildi-180100467901"
original_url: "https://www.mynet.com/buyuksehirde-meclisin-ilk-oturumu-madde-gorusme-tartismasiyla-acildi-180100467901"
---
# Büyükşehir'de Meclisin İlk Oturumu ‘madde Görüşme’ Tartışmasıyla Açıldı
Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Aslan’ın, komisyondan geçen ‘Reklam Yönetmeliğindeki bazı maddelerin yeniden görüşülmesini istemesi, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz tarafından kabul edilmeyince, meclisin Ekim ayı ilk oturumu tartışmalar eşliğinde açıldı.
Büyükşehir Belediye Meclisi, ‘2012 Yılı Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz başkanlığında gerçekleştirildi.
Belediye Meclis Toplantı Salonu’ndaki oturumda, Meclis Üyesi Ahmet Aslan, 4 ay komisyonda kaldıktan sonra tamamlanan ‘Reklam Yönetmeliği’ndeki bazı maddelerin esnafları sıkıntıya soktuğunu savunarak, bu maddelerin tekrar görüşülmesini istedi. Aslan’ın teklifinde yeterli içerik olmadığını gerekçe göstererek maddeleri görüşmeye almak istemeyen Aldırmaz ise konuyla ilgili gelen tekliflerin birlikte değerlendirerek daha sonra görüşülmesini teklif etti. Aslan, maddelerin görüşülmesinde ısrar edince ikili arasında tartışma çıktı.
Tartışma, 3 grubun maddelerin görüşmeye alınmasıyla ilgili ortak teklifinin ardından oy çokluğuyla kabul edilmesiyle son buldu.
Toplamda 21 maddenin görüşüldüğü ilk oturumda, Tunus’un Ben Arous kenti ile Adana’nın kardeş şehir olmasına ilişkin teklif oy birliği ile kabul edilerek, ilgili komisyonlara gönderildi.
