---
title: "Çanakkale'de Şehitliklere Ziyaretçi Akını"
date: "2012-04-13 10:15:07"
author: "İHA"
tags: "Çanakkale", "Türkiye"
canonical_url: "https://www.mynet.com/canakkalede-sehitliklere-ziyaretci-akini-180100165144"
original_url: "https://www.mynet.com/canakkalede-sehitliklere-ziyaretci-akini-180100165144"
---
# Çanakkale'de Şehitliklere Ziyaretçi Akını
Çanakkale Kara Savaşlarının 97. yıl dönümü törenleri ile Anzak Günü Anma Törenleri öncesi Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'na ziyaretçi akını yaşanıyor.
Özellikle hafta sonları yoğun olarak ziyaret edilen Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı içindeki şehitliklerde adım atacak yer kalmazken, Türkiye'nin dört bir yanından otobüslerle gelen binlerce kişi bölgeyi rehberler eşliğine geziyor. Çanakkale Şehitler Abidesi'nin bulunduğu bölge ile şehitlikleri gezen ziyaretçiler, duygusal anlar yaşadıklarını belirterek, "97 yıl önce vatan için canlarını seve seve feda eden askerlerimizin ruhuna bir Fatiha okumak için buradayız. Onlar için ne yapsak az" dedi.
Bu arada 25 Nisan'da yapılacak Anzak Törenleri öncesi Avustralya ve Yeni Zelanda'dan Çanakkale'ye gelmeye başlayan Anzaklar da dedelerinin savaştıkları yerleri gezerken zaman zaman duygusal anlar yaşadı.
