---
title: "CHP Sözcüsü Koç: Terörle Mücadelede En Büyük Hata Örgütün Muhatap Alınması"
date: "2012-09-03 18:00:27"
author: "CİHAN"
tags: "Ankara", "Türkiye"
canonical_url: "https://www.mynet.com/chp-sozcusu-koc-terorle-mucadelede-en-buyuk-hata-orgutun-muhatap-alinmasi-180100407119"
original_url: "https://www.mynet.com/chp-sozcusu-koc-terorle-mucadelede-en-buyuk-hata-orgutun-muhatap-alinmasi-180100407119"
---
# CHP Sözcüsü Koç: Terörle Mücadelede En Büyük Hata Örgütün Muhatap Alınması
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, terörle mücadele açısından en büyük hatanın, bölücü terör örgütü ve temsilcilerinin muhatap alınması olduğunu söyledi. Terör örgütü temsilcilerinin muhatap alınmasının terör örgütünün amacına ulaşmasını kolaylaştırdığını aktaran Koç, artık kan üzerinden siyasetin yerini her kimliğin ulusal birlik ve bütünlük anlayışı içinde kendini bulduğu bir siyaset anlayışının alması gerektiğini kaydetti.
Haluk Koç, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Son zamanlarda terör eylemlerinin tırmandığını belirten Koç, dünyada terörü Türkiye kadar uzun süre topraklarında yaşayan ve bu kadar çok sayıda şehit veren bir başka ülke olmadığını dile getirdi.
Terörle mücadele açısından en büyük hatanın bölücü terör örgütü ve temsilcilerinin muhatap alınması olduğunu belirten Koç, terör örgütü temsilcilerinin muhatap alınmasının terör örgütünün amacına ulaşmasının önündeki en büyük kolaylık olduğunu savundu. Terör konusunda hükümetin artık özeleştiri yapması gerektiğini iddia eden Koç, terör olaylarının izlenen dış politika yanlışları ile tırmandığını öne sürdü. Koç, terörle mücadelenin çok yönlü ve bütüncül bir anlayışla yürütülmesi ve siyasi sorumluluğun iktidarca üstlenilmesi gerektiğini kaydetti.
Basın mensuplarının artan terör saldırılarına ilişkin sorusuna Koç, aynı anda birden çok merkeze dışarıdan lojistik ve istihbarat destek alınmadan saldırı yapılamayacağına dikkat çekti. Milletvekilli dokunulmazlığı ile ilgili soruya da Koç, CHP olarak kürsü dokunulmazlığından yana olduklarını bildirdi.
