---
title: "Çorlu Belediyesi Ve Viyana Edit Enstitüsü İşbirliği İle İngilizce Kursları"
date: "2012-07-14 13:17:00"
author: "İHA"
tags: "Tekirdağ", "Belediye başkanı", "Edirne", "Çorlu", "Türkiye"
canonical_url: "https://www.mynet.com/corlu-belediyesi-ve-viyana-edit-enstitusu-isbirligi-ile-ingilizce-kurslari-180100324616"
original_url: "https://www.mynet.com/corlu-belediyesi-ve-viyana-edit-enstitusu-isbirligi-ile-ingilizce-kurslari-180100324616"
---
# Çorlu Belediyesi Ve Viyana Edit Enstitüsü İşbirliği İle İngilizce Kursları
Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Belediyesi ve Viyana Edit Enstitüsü işbirliği ile düzenlenecek olan İngilizce kursları öncesinde kurs öğretmenleri ile bir araya geldi. Başkanlık makamında gerçekleştirilen toplantıda Başkan Baysan konuklarını İngilizce olarak karşılayıp yine İngilizce olarak uğurladı.
Açıklamaları İngilizce yapmalarını isteyen basın mensuplarına ‘o da olacak inşallah’ karşılığını veren Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan düzenlenecek olan kurslara ilgili olarak bilgiler verdi.
Baysan : “Kültür projeleri kapsamında yurt dışından 6 öğretmen belediye personeli ve talep eden vatandaşlarımıza İngilizce eğitimi vermek üzere Çorlu`ya geldiler. Çorlu Belediyesi ve Viyana Edit Enstitüsü işbirliği ile düzenlenecek olan bu İngilizce eğitimleri yabancı dil öğrenmek isteyenler için ciddi bir fırsat olacak. Katılan herkesin çok mutlu ve karlı olacağını düşünüyorum” dedi.
Katılımcılar sınavdan geçirilecek ve seviyelerine göre bölümlere ayrılacakları bunun ardından kurslarda eğitimler başlayacak diyen Baysan: “Düzenlediğimiz bu kültür etkinliği sayesinde pek çok kişinin İngilizce öğrenmelerine katkı sağlayacağız. Yabancı dil öğrenmek isteyenler yurt dışına gidiyor biz bu fırsatı vatandaşlarımızın ayağına getiriyoruz. Kurs katılım şartları arasında ciddi bir şekilde katılım ilk sırayı alıyor. Kursa katılacak olanlardan devamlı bir şekilde derslere gelmelerini istiyoruz. Bu kurslarla ilgili olarak şu anda 300`ün üzerinde müracaat var. Kursiyerlerimizden hiçbir ücret talep edilmeyecek. Çorlu Belediyesi olarak yurt dışından gelen kurs öğretmenlerine de hiçbir ücret ödemeyeceğiz. Sadece rahat etmek için ev ortamında konaklamak istediler ve site içerisinden kendilerine ev tuttuk. Bunun giderleri olacak” diye konuştu.
Başkan Baysan ayrıca: “Yaklaşık 150 saatlik kurs sonunda kurslara ciddi olarak devam eden bir kişi İngilizce`yi hiç bilmese de konuşmaya başlayacak düzeye gelir. Biraz bilenler ise bu seviyelerini ilerletirler. Kurslardan verim alabilmek adına sınıfların kapasitesi sınırlı tutulacak. İngiltere`ye giderek haftalık 10 - 15 saat eğitim alarak orada kalanlar bu eğitimler için muazzam paralar harcıyorlar” dedi.
Kurs öğretmenlerine Çorlu`ya geldikleri için teşekkür eden Baysan: “Yurt dışından gelen konuklarımız için zaman zaman sıkılmasınlar diye programlar yapacağız. İstanbul, Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale gezileri olacak. Eğitimler için Çorlu`ya gelenler, gittikleri yerlerde ülkelerinde Çorlu`yu anlatırlarsa bu bile bizim için iyi bir izlenim oluşmasını sağlayacaktır. Eğitmenlerimize derslerin haricinde Sultanahmet, Çanakkale, Edirne gibi yerlerde gezilerimiz olacak. Türk misafirperverliğini de göstererek milletler arası iletişime katkı sağlanmasını amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.
Toplantıya katılan Edit Enstitüsü Başkanı Göktürk İplikçioğlu ise Batı Karadeniz`den Doğu Anadolu`ya kadar pek çok şehirde bu etkinliği gerçekleştirdiklerini belirterek: “Şehirlerin seçimini yaparken pilot olabilecek, bölgelerinin dinamik ilçelerini ya da illerini seçiyoruz. Çorlu`da Trakya`nın en büyük ilçesi. Belediyenin sunduğu imkanlar da cazip olunca bu eğitimleri Çorlu`da düzenlemeye karar verdik. Hedef kitlemiz belediye personeliydi. Bunun yanı sıra Kaymakamlık ve Valilik personelini eğitimlere dahil etmeyi düşünüyoruz. Çünkü Türkiye`nin hibe kredi fonlarından yararlanmalarını istiyoruz. Çünkü 2005 yılından bu yana 6 milyar euro civarında hibe kredi kullanılamadı. Fonların takibinin daha güçlü olması için öncelikle belediye personelinin eğitimini düşündük fakat halktan da talep gelince hem eğitici hem de kursiyer kadromuzu arttırdık. Çorlu Belediyesi Trakya`da bu eğitimlerin düzenleneceği ilk şehir olacak. Çorlu 300 bini aşkın nüfusuyla büyük bir şehir. Eğitmenlerimizin geldiği Avusturya`da olsa 2. büyük şehir olacak. Trakya`da Çorlu`dan başka bir yerde eğitim vermeyi düşünmüyoruz. AB projeleri nasıl planlanır, nasıl uygulanır, nasıl sürdürülebilir hale getirilir bununla ilgili de çalışmalarımız olacak. İngilizce kurslarımızın sona ereceği 23 - 24 Eylül tarihlerine kadar projelerimiz hazırlanırsa bununla alakalı da çalışmalarımız olacak” diye konuştu.
Çorlu Belediyesi ve Viyana Edit Enstitüsü işbirliği ile düzenlenecek olan İngilizce kursuna 52`si belediye personeli olmak üzere 318 başvuruda bulunduğu ve kurslara başvuruların her geçen gün arttığı da kaydedildi.
