---
title: "Çorum'da Kurbanlık Pazarında Ilk Gün Hareketli Başladı"
date: "2012-10-16 15:20:21"
author: "AA"
tags: "Çorum"
canonical_url: "https://www.mynet.com/corumda-kurbanlik-pazarinda-ilk-gun-hareketli-basladi-180100482390"
original_url: "https://www.mynet.com/corumda-kurbanlik-pazarinda-ilk-gun-hareketli-basladi-180100482390"
---
# Çorum'da Kurbanlık Pazarında Ilk Gün Hareketli Başladı
ÇORUM (A.A) - Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla birçok ilde olduğu gibi Çorum'da da kurbanlık pazarında hareketlilik yaşanıyor.
Çorum'un ilçe ve köylerinin yanı sıra çevre illerden gelen çok sayıda kurbanlık satıcısı, İskilip yolu üzerinde kurulan pazara sabah saatlerinden itibaren hayvanlarını getirmeye başladı.
Bayrama kısa süre kalması sebebiyle kurbanlık alma telaşına düşen vatandaşlar, pazar yerinde yoğunluğun yaşanmasına neden olurken, üretici de yaşanan yoğunluğu memnuniyetle karşılıyor.
Kurbanlık seçimlerini erkenden yapabilmek için pazarın yolunu tutan vatandaşlar, fiyatların geçen yıla oranla uygun olduğunu belirtti.
Pazarın ilk gününde kurbanlık büyükbaşları pazara getirerek alıcının beğenisine sunan Erhan Aktan (46), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mecitözü Bekiş köyünden geldiğini, 7 yaşından beri hayvancılıkla uğraştığını söyledi.
Kurbanlıkları bir yıl boyunca çok emek vererek beslediklerini ifade eden Aktan, bu yıl kurbanlık fiyatlarının geçen yıla göre ucuz olduğunu anlattı.
Pazara kurbanlık almaya gelen Battal Tüysüz de 5 bin lira istenen danayı, 4 bin 300 liraya satın aldıklarını, pazarlıkların alıcı ile satıcı arasında sıkı şekilde geçtiğini dile getirdi.
Muhabir: Ferhat Barulay / İsmail Çimen
