---
title: "Develer Yörük Kültürü için Güreşti"
date: "2014-01-07 09:35:14"
author: "senturkelektronik"
tags: "Antalya", "kaymakam", "Belediye başkanı"
canonical_url: "https://www.mynet.com/develer-yoruk-kulturu-icin-guresti-180101231914"
original_url: "https://www.mynet.com/develer-yoruk-kulturu-icin-guresti-180101231914"
---
# Develer Yörük Kültürü için Güreşti
Güreş organizasyonunu Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Belediye Başkanı Süleyman Topçu, İlçe Emniyet Müdürü Soner Yalım, Ak Parti il Başkanı Mustafa Köse, daire amirleri, siyasi parti ilçe temsilcileri ve vatandaşlar izledi.
Demre Toptancı Hali yanındaki sahada gerçekleştirilen güreşlerde Demre, Kumluca, Aydın, Muğla, Denizli, Balıkesir ve İzmir bölgesinden yaklaşık 100 deve güreşti. Açık arttırmada 45 bin lira ile Demreli iş adamı Çetin Coşkun Güreş Ağalığını Aldı. Mavi Akdeniz Yeşil Demre Devecileri Koruma Derneği Başkanı Necati Sarıca, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir Yörük kültürü olan deve güreşlerini yaşatmak için çalıştıklarını söyledi.
Güreşlerin bölgede yılın ilk deve güreşi olduğunu ifade eden Sarıca, örf, anane ve geçmiş yaşam tarzlarını gelecek nesillere aktarmak istediklerini belirterek. "Bizler Yörük kültüründen geliyor ve bu yaşam tarzını benimsiyoruz. Kültürümüz yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması için çalışıyoruz. İnşaallah güreşler ve kültürümüzü yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.
Güreşlerden elde edilecek gelirin Yörük kültürü ve deve güreşlerinin yaşatılması için kullanılacağını bildiren Sarıca, destek verenlere teşekkür etti.
