---
title: "Diyarbakır'da avukatlar yürüyüş düzenledi -Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölge barolarına mensup avukatlar, tutuklu meslektaşlarına destek amacıyla yürüyüş yaptı"
date: "2012-04-01 17:04:00"
author: "AA"
tags: "Diyarbakır", "cezaevi", "polis", "Bingöl", "Hakkari", "Mardin"
canonical_url: "https://www.mynet.com/diyarbakirda-avukatlar-yuruyus-duzenledi-dogu-ve-guneydogu-anadolu-bolge-barolarina-mensup-avukatlar-tutuklu-meslektaslarina-deste-180100136277"
original_url: "https://www.mynet.com/diyarbakirda-avukatlar-yuruyus-duzenledi-dogu-ve-guneydogu-anadolu-bolge-barolarina-mensup-avukatlar-tutuklu-meslektaslarina-deste-180100136277"
---
# Diyarbakır'da avukatlar yürüyüş düzenledi -Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölge barolarına mensup avukatlar, tutuklu meslektaşlarına destek amacıyla yürüyüş yaptı
Aralarında Şırnak, Mardin, Bingöl ve Hakkari baro başkanlarının da bulunduğu, Doğu ve Güneydoğu Bölge barolarına mensup avukatlar, tutuklu meslektaşlarına dikkat çekmek amacıyla yürüyüş yaptı.
Yürüyüşten önce Yenişehir ilçesindeki Diyarbakır Adliyesi önünde toplanan grup adına açıklama yapan Diyarbakır Baro Başkanı Emin Aktar, Avukatlar Haftası etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenleyeceklerini söyledi.
Meslektaşlarının tutuklu olduğunu, sadece avukatların değil, siyasetçiler, milletvekilleri, belediye başkanları ile toplumun her kesiminden binlerce tutuklu bulunduğunu savunan Aktar, "Haksız yargılamalar, uzun süreli tutuklamalar ve anadilde savunma yasağı var. Bunların bütününe, özellikle meslektaşlarımıza yönelik bu müdahalelere karşı çıkma adına bugün Diyarbakır E Tipi Cezaevi'ne kadar yürüyoruz. Diyarbakır E Tipi Cezaevi bir vahşetin de simgesi. Buna da dikkat çekmek için cezaevinin önünde açıklama yapmak istiyoruz" dedi.
Aktar ve beraberindekiler yürüyüşe geçtikleri sırada polis, grubu Adliye giriş kapısından çıkmaları yönünde uyardı. Aktar, yürüyüşe çıkış kapısından hazırlandıklarını, yürüyüş haklarının engellenemeyeceğini söylemesi üzerine, İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Süleyman Hançerli, Aktar ile görüşerek, valiliğin belirlediği güzergahta yürümeleri gerektiğini söyledi. Bir süre devam eden görüşmelerden sonra belirlenen güzergahta, kaldırımdan yürümelerine izin verildi.
Grup, alınan güvenlik önlemleri eşliğinde, yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki Diyarbakır E Tipi Cezaevi önüne kadar yürüdü. Yürüyüş olaysız sona erdi.
