---
title: "Eesob'den 4+4+4 Eğitim Sistemine Destek"
date: "2012-04-02 14:55:31"
author: "İHA"
tags: "Eskişehir"
canonical_url: "https://www.mynet.com/eesobden-444-egitim-sistemine-destek-180100135674"
original_url: "https://www.mynet.com/eesobden-444-egitim-sistemine-destek-180100135674"
---
# Eesob'den 4+4+4 Eğitim Sistemine Destek
Eskişehir Esnaf ve Sanatkarla Odası Başkanı Ekrem Birsen, TBMM de kabul edilen yeni 4+4+4 eğitim sistemi ile gelen yenilikler ile mesleki ve teknik eğitime verdiği önem bu sıkıntının giderilmesinde faydalı olacağı inancındayız dedi.
Oda Başkanı Ekrem Birsen yaptığı açıklamada, esnaf ve sanatkarların hem çırak hemde kalifiye eleman ihtiyaçlarını karşılayan mesleki eğitim sisteminin bugüne kadar ikinci planda kalarak gerekli ilgiyi görmediğini belirterek, "Yeni eğitim sistemi ile özellikle meslek liselerde yapılan iyileştirmelerin mesleki eğitimin gelişmesine katkı sağlayacağı ve ülkemizin temel sorunlarından olan işsizliğe çözüm olacağına inanıyoruz. Meslek liselerinin ortaokul bölümlerinin yeniden açılması ve meslek liselerinde staj olanaklarının genişletilmesi mesleğe yönelen gençlerimizin teorinin yanında pratik eğitim ihtiyaçlarını da yeterince karşılamalarına katkı sağlayacaktır. Diğer taraftan meslek liselerinde yaşanan katsayı sorununun ortadan kaldırılması da talep almayan mesleki eğitimin yeniden canlanmasını sağlayacağını inanıyoruz" diye konuştu.
Birsen, Avrupa ülkelerinin uzun yıllardan beri mesleki eğitime verdikleri önemi bundan sonra ülkemizde de göreceğimize inanıyor, mesleki eğitimin geliştirilmesi için daha fazla düzenlemelerin yapılmasını hükümetimizden bekliyoruz şeklinde konuştu.
