---
title: "Gaziler Günü"
date: "2012-09-18 16:05:21"
author: "İHA"
tags: "Ankara", "Türkiye"
canonical_url: "https://www.mynet.com/gaziler-gunu-180100432357"
original_url: "https://www.mynet.com/gaziler-gunu-180100432357"
---
# Gaziler Günü
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, “Gaziler Günü’nde ülkemiz için ölümü göze alan şehitlerimizi rahmetle anarken, gazilerimize de minnet ve şükranlarımızı gönderiyor, 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyoruz” dedi.
DSP Genel Başkanı Masum Türker, 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Türker, Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada bir Cumhuriyet olarak varlığını sürdürebilmesini şehit ve gazilere borçlu olduğunu belirterek, terörün yoğun yaşandığı bu günlerde, şehit haberlerinin yürekleri yaktığı dönemde şehitlere ve gazilere borçlarının daha da arttığına dikkat çekti.
Türkiye’nin şehitlik ve gazilik mertebesine erişmiş vatanseverlerin omuzlarında bugüne geldiğini belirten Türker, “Ulusal çıkarları kendi çıkarlarının hatta canının önüne koyan şehit ve gazilerimiz ülkemizin onurudur” şeklinde konuştu.
Atatürk önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı kazanan kahramanların, günümüzde de Türkiye topraklarına göz dikenleri geri püskürttüklerinin ve ulusal varlığı korumak için mücadele ettiklerinin altını çizen Türker, şöyle konuştu: “19 Eylül, Atatürk’e 1921 yılında Mareşallik rütbesi ile gazilik unvanının verildiği gündür. Bu özel gün, yurdumuzda aynı zamanda Gaziler Günü olarak kutlanmakta, onları saygıyla anmamız için vesile olmaktadır. Bu özel günde ülkemiz için ölümü göze alan şehitlerimizi rahmetle anarken gazilerimize de minnet ve şükranlarımızı gönderiyor 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyoruz”
