---
title: "Genelkurmay, Helikopterin Hava Sahasını Ihlal Ettiği Için Düşürüldüğünü Açıkladı"
date: "2013-09-16 20:16:36"
author: "CİHAN"
tags: "Ankara", "suriye", "Diyarbakır", "Hatay", "Türkiye"
canonical_url: "https://www.mynet.com/genelkurmay-helikopterin-hava-sahasini-ihlal-ettigi-icin-dusuruldugunu-acikladi-180101059732"
original_url: "https://www.mynet.com/genelkurmay-helikopterin-hava-sahasini-ihlal-ettigi-icin-dusuruldugunu-acikladi-180101059732"
---
# Genelkurmay, Helikopterin Hava Sahasını Ihlal Ettiği Için Düşürüldüğünü Açıkladı
Genelkurmay Başkanlığı, saat 14.27'de Türk hava sahasına giren bir Suriye helikopterinin Türkiye'ye ait bir F-16 uçağı tarafından vurulduğunu açıkladı.Genelkurmay Başkanlığı, Suriye sınırında düşen helikopterle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "M-17 tipi bir Suriye helikopteri, Türkiye hududuna 26 NM mesafede iken, 16 Eylül 2013 saat 13.41'den itibaren Diyarbakır'daki Birleştirilmiş Kontrol İhbar Merkezi (BİKİM) tarafından tespit edilerek takibe alınmış, hududa 5 NM kalıncaya kadar Birleştirilmiş Kontrol İhbar Merkezi (Diyarbakır) tarafından Türk hava sahasına yaklaştığına ilişkin uyarı yapılmış, buna rağmen Suriye helikopteri Türk hava sahasına yaklaşmaya devam etmiş ve saat 14.25'te Hatay/Yayladağ'a bağlı Güveççi Hudut Karakolu bölgesinde, Türk hava sahasını, yaklaşık 14.200 feet irtifada seyrederken, 2 km derinlikte ihlal etmiştir. Bu durum üzerine, bölgede hava devriye görevinde (Havada Hazır) bulunan iki adet F-16 uçağından birisi tarafından, saat 14.27'de Türk hava sahasında iken vurulmuş ve hududun takriben 1 km Suriye tarafına düşmüştür."Genelkurmay Başkanlığı, helikopterin radar iz bilgilerini gösteren haritayı da kamuoyu ile paylaştı.
