---
title: "Hak-iş'ten 1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü'nü 'ortak Kutlama' Çağrısı"
date: "2013-03-27 14:50:10"
author: "İHA"
tags: "Ankara", "Memur", "Türkiye"
canonical_url: "https://www.mynet.com/hak-isten-1-mayis-emek-ve-dayanisma-gununu-ortak-kutlama-cagrisi-180100779575"
original_url: "https://www.mynet.com/hak-isten-1-mayis-emek-ve-dayanisma-gununu-ortak-kutlama-cagrisi-180100779575"
---
# Hak-iş'ten 1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü'nü 'ortak Kutlama' Çağrısı
HAK-İŞ Genel Başkanvekili Mustafa Toruntay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına yönelik hazırlıkların devam ettiğini belirterek, "İşçi ve memur konfederasyonlarının bu yıl 1 Mayıs'ı ortak kutlama fırsatı heba ediliyor" dedi.
Toruntay, HAK-İŞ'in 1 Mayıs hazırlıkları çerçevesinde, 6 konfederasyon genel başkanına ortak kutlama hazırlıkları daveti ve toplantısına ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, TÜRK-İŞ, DİSK, MEMUR-SEN, TÜRKİYE KAMU-SEN ve KESK'e, 1 Mayıs ortak kutlama hazırlık toplantısı için 11 Mart 2013 tarihinde davette bulunduklarını bildirdi.
Davet mektubu neticesinde, 26 Mart 2013 tarihinde yapılan toplantıya sadece Türkiye KAMU-SEN Konfederasyonu temsilcisinin katıldığını belirten Toruntay, açıklamasında şunları kaydetti: "Konfederasyonların, ortak toplantıya mazeret belirtmeden katılmayarak gösterdikleri bu ilgisiz tutumun, 1 Mayıs'ı ortak kutlama konusundaki isteksizliklerini göstermiştir. Bu durumda işçi ve memur konfederasyonlarının bu yıl 1 Mayıs'ı ortak kutlama fırsatı heba edilmektedir. Oysa 1 Mayıs'ın 6 konfederasyon tarafından ortak kutlanması, çalışma hayatının ve demokratikleşme sorunlarının etkin bir şekilde dile getirilmesi bakımından önem arz etmektedir. Buna rağmen HAK-İŞ Konfederasyonu bu yıl ki 1 Mayıs'ı, işçilerimizin beklentisi doğrultusunda HAK-İŞ Konfederasyonu'na yaraşır bir şekilde kutlama hazırlıklarını sürdürmektedir. HAK-İŞ olarak, 1 Mayıs kutlamalarının yer ve içeriğine ilişkin kararlarını paylaşmaya devam edeceğiz."
