---
title: "Hastane Inşaatı 2 Yılda Bitecekti, 7 Yıldır Bitmedi"
date: "2015-08-26 12:10:01"
author: "DHA"
tags: "Samsun"
canonical_url: "https://www.mynet.com/hastane-insaati-2-yilda-bitecekti-7-yildir-bitmedi-180101940556"
original_url: "https://www.mynet.com/hastane-insaati-2-yilda-bitecekti-7-yildir-bitmedi-180101940556"
---
# Hastane Inşaatı 2 Yılda Bitecekti, 7 Yıldır Bitmedi
SAMSUN, Samsun'un merkez İlkadım İlçesi Unkapanı Mahallesi'nde bölge hastanesi konumunda bulunan Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin kapasitesini yükseltmek amacıyla yeni bir yer yapılması kararlaştırıldı. İlkadım İlçesi Barış Bulvarı Kadıköy Mahallesi'nde Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin de içinde yer aldığı eski havaalanı alanına Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi ile AMATEM yapılması için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 7 yıldır tamamlanamayan hastane inşaatı için yeniden ihaleye çıkalacağı belirtildi.  
Sağlık İl Müdürü Yusuf Köksal, yüklenici firmanın sözleşmesinin TOKİ tarafından feshedilmesi nedeniyle inşaatın tamamlanması için ikmal ihalesine çıkıldığını, ancak gerekli kriterlerin sağlanamaması nedeniyle ihalenin iptal edildiğini belirterek, "İşin ikmal ihalesi 3 Eylül tarihinde tekrar yapılacaktır. İşin süresinin aşılması ana yüklenici olan firmanın işi tamamlayamaması nedeniyle sözleşmesinin feshedilmesinden kaynaklı olup çözüm için yeniden ihaleye çıkılmıştır. İhalenin ardından inşaatın kaldığı yerden devam etmesi planlanmaktadır" dedi.
![Hastane Inşaatı 2 Yılda Bitecekti, 7 Yıldır Bitmedi](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/5406172/640xauto.jpg)![Hastane Inşaatı 2 Yılda Bitecekti, 7 Yıldır Bitmedi](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/5406173/640xauto.jpg)![Hastane Inşaatı 2 Yılda Bitecekti, 7 Yıldır Bitmedi](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/5406174/640xauto.jpg)
