---
title: "Hemşirelikte Profesyonellik Ve Liderlik Konferansı"
date: "2012-11-29 13:21:10"
author: "İHA"
tags: "Çanakkale"
canonical_url: "https://www.mynet.com/hemsirelikte-profesyonellik-ve-liderlik-konferansi-180100559372"
original_url: "https://www.mynet.com/hemsirelikte-profesyonellik-ve-liderlik-konferansi-180100559372"
---
# Hemşirelikte Profesyonellik Ve Liderlik Konferansı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhemşireliği ve Sağlık Yüksekokulu iş birliği ile “Hemşirelikte Profesyonellik ve Liderlik” konulu konferans tertiplendi.
Konferansa konuşmacı olarak Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünden Doç. Dr. Süheyla Abaan ve Yrd. Doç. Dr. Sergül Duygulu katıldı. Öğretim elemanları, öğrenciler ve sağlık çalışanlarının katıldığı konferansta, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç Dr. Binnur Meriçli Yapıcı bir konuşma yaptı. Yapıcı, Sağlık Yüksekokulu'nda hemşirelik, ebelik ve AYAY bölümlerinin sık sık konferanslar, hizmetiçi eğitimler ve kurslar düzenlediğini, Çanakkale hastaneleri ve sağlık kuruluşlarının iş birliği ile bunlar yapıldığında sağlık adına daha faydalı olduğunu söyledi.
Üniversite ve yüksekokul olarak sağlık adına yapılan faaliyetlerden çok memnun olduklarını söyleyen Yapıcı, bu konuda ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Sergül Duygulu ise, liderliğin meslek için önemi, liderlik özelliğinin geliştirilmesi için neler yapılması gerektiği konularında bilgiler verdi.
