---
title: "“ingiltere’de Yüksek Öğretim De Program Geliştirme Ve Denetleme” Semineri"
date: "2012-12-27 16:40:27"
author: "İHA"
tags: "Karabük", "Karabük Üniversitesi", "Aydın"
canonical_url: "https://www.mynet.com/ingilterede-yuksek-ogretim-de-program-gelistirme-ve-denetleme-semineri-180100613698"
original_url: "https://www.mynet.com/ingilterede-yuksek-ogretim-de-program-gelistirme-ve-denetleme-semineri-180100613698"
---
# “ingiltere’de Yüksek Öğretim De Program Geliştirme Ve Denetleme” Semineri
Karabük Üniversitesi Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda, Doç. Dr. Mehmet Emin Aydın tarafından ‘İngiltere’de Yüksek Öğretim de Program Geliştirme ve Denetleme’ semineri gerçekleştirildi.
“İngiltere’de Yüksek Öğretim de Program Geliştirme ve Denetleme” seminerine, dekanlar, anabilim dalı başkanları, bölüm başkanları, müdürler, akademik ve idari personel katıldı.
Seminerin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı, 1988-1989 yılları arasında kurs almak için İngiltere’ye gittiğini belirterek, “O yıllarda İngiltere’deki eğitim sistemi ile bizim eğitim sistemimizin birbirinden çok farklı olduğunu gördüm. Eğitimde kalite sadece sınıfta ders anlatmakla olmaz. Kaliteyi arttırmak için sosyal faaliyetler, konu dışındaki faaliyetler, projeler ve yaptığınız çalışmalar önemlidir” dedi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı’nın yapmış olduğu açılış konuşmasının ardından, Bedfordshire Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Emin Aydın, Bedfordshire Üniversitesi’nde olan bölümlerden, kuruluşundan, yapılan sınavlar, ödevler, hazırlanan projeler hakkında bilgiler vererek, “Öncelikle Karabük Üniversitesi kısa zamanda çok büyük bir gelişme göstermiştir. Bu gelişmeden etkilenmemek mümkün değil. Bedfordshire Üniversitesi’nin 15 bine yakın öğrencisi bulunmakta olup, yoruma dayalı eğitim vererek öğrencilerimizin eğitimine katkıda bulunuyoruz. Çalışmalarımızı belli bir sistem şeklinde yürütüyoruz. Bu sistem, Program Tasarımı Adımları adı altında, Kamuoyu araştırması, Kurum içi çalışma (ihtiyaç analizleri), Amaç ve Hedef belirleme, Program Detayları, Program Tanıtımı Dokümantasyon, Müracaat, Programın Değerlendirilmesi ve Onay, Periyodik Değerlendirme ve Denetleme olarak sekiz adımdan oluşmaktadır” diye konuştu.
Doç. Dr. Mehmet Emin Aydın katılımcıların sorularını cevaplandırmasının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı, kendisine sunumlarından dolayı teşekkür ederek, hediyelerini takdim etti. “İngiltere’de Yüksek Öğretim de Program Geliştirme ve Denetleme” seminerinin ardından Üniversite Botanik Bahçesine geçilerek, Doç. Dr. Mehmet Emin Aydın kendi adına hazırlanan ağacını dikti. Doç. Dr. Mehmet Emin Aydın, ağaç sertifikasını Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu takdim etti.
