---
title: "İşte kar tatili olan iller!"
date: "2013-01-07 11:58:59"
author: "yurthaber"
tags: "İstanbul", "kar tatili", "kaymakam", "Kars", "Çukurca", "Yüksekova", "Türkiye"
canonical_url: "https://www.mynet.com/iste-kar-tatili-olan-iller-180100630647"
original_url: "https://www.mynet.com/iste-kar-tatili-olan-iller-180100630647"
---
# İşte kar tatili olan iller!
İstanbul'da kar yağışı günler öncesinden haber verildi. Ulaşım için hazırlıklar yapıldı. Beklenen kar bugün sabah saatlerinde kendini gösterdi. Peki İstanbul'da okullar tatil edilecek mi?
[**Hava durumu**](https://www.mynet.com/havadurumu) **- 5 günlük sonuçları öğrenin**
[**Kar manzaraları - Foto Galeri**](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/kar-yuzunu-gosterdi-turkiyeden-kar-manzaralari/11236/1213794/)
**İstanbul'da özel okullara tatil**
İstanbul’da yoğun kar yağışı nedeniyle bazı özel üniversiteler ve okullar tatil edildi. Işık ve Gelişim Üniversiteleri'nde eğitime ara verildi. Okyanus Kolejleri, TED İstanbul Koleji ve MEF Okulları da öğleden sonra tatil edildi.
Kar yağışı hafif şekilde devam ederken, park, bahçeler, yollar ve park halindeki araçlar beyaza büründü. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'ne ait karla mücadele ekipleri yollarda hazır bekletiliyor. Yetkililer kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşların tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.
THY çok sayıda seferi iptal etti Türk Hava Yolları da (THY) kar yağışı ve elverişsiz hava şartları nedeniyle bazı dış hat ve iç hat uçuşlarını iptal etti. İptal edilen sefer saatleri şöyle; İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan saat 10.40'ta Iğdır, 06.20’de Gaziantep, 07.15’te Diyarbakır, 06.55‘te Konya, 20.55 ve 22.25'te Kayseri, 20.30'da Elazığ, 06.50 ve 20.20’de Trabzon, 14.00 ve 18.00’da Ankara, 08.00,10.00 ve 16.00’da İzmir, 15.00 ve 18.15’te Antalya’ya yapılacak seferler iptal edildi.
Ankara Esenboğa Havalimanı’dan saat 01.00, 04.15, 16.00 ve 20.00’da, Gaziantep Havalimanı’dan saat 08.50 ve 22.40’ta, Diyarbakır Havalimanı’ndan saat 09.50’de, Iğdır Havalimanı’ndan saat 13.40’ta, Konya Havalimanı’ndan saat 08.55’te, Kayseri Havalimanı’ndan saat 23.00’da, Elazığ Havalimanı’ndan saat 23.00’da, Malatya Havalimanı’ndan saat 22.35'te, Adana Havalimanı’ndan saat 18.15’te Amasya Merzifon Havalimanı’dan saat 22 30’da İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan saat 10.00,18.00 ve 21.00'da, Trabzon Havalimanı’dan saat 09.45, 22.50’de Antalya Havalimanı’ndan saat 17.00 ve 20.15’te İstanbul Atatürk Havalimanı'na yapılması planlanan seferler iptal edildi. Dış hatlarda ise iptal edilen uçuş saatleri şöyle; İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan yapılması planlanan saat 03.15 Meşhed, 19.25 Berlin-Tegel, 19.55 Amman, 19.45 Viyana, 19.50 Beyrut , 20.00 İslamabad, 20.25 Kopenhag, 21.00 Milano, 22.50 Bükreş seferleri iptal edildi.
THY, yolcularına mağdur olmamaları için uçuşuna gitmeden önce 444 0 849 aramaları gerektiğini duyurdu.
Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken bazı il ve ilçelerde okulları tatil etti.
Yoğun kar yağışı nedeniyle Muş, Hakkari, Ağrı, Gümüşhane, Kars, Bayburt, Erzincan ve Tunceli'de eğitime 1 ila 2 gün ara verildi.
**İşte eğitime ara verilen yerler;**
Yoğun kar yağışı nedeniyle Muş, Erzincan, Hakkari, Ağrı, Gümüşhane, Kars, Bayburt ve Tunceli'de eğitime 1 ila 2 gün ara verildi.
**ERZİNCAN**
Erzincan'da iki gündür aralıklarla devam eden kar yağışı sebebiyle eğitim-öğretime bir gün ara verildi. Kar yağışının yoğun şekilde yaşandığı Tercan ve Çayırlı ilçelerinde de okullar bir gün süresince tatil edildi. 
Kar kalınlığının 30 santimetreye yaklaştığı Erzincan şehir merkezinde ve Tercan ile Çayırlı ilçelerinde okullar bugün tatil edildi. Kar yağışının hayatı olumsuz yönde etkilemesi, öğrencilerin okullarına gitmekte zorlanması nedeniyle Erzincan Valiliği'nin aldığı karar doğrultusunda, tüm ilk, orta ve lise dengi okullarda eğitim öğretime 1 gün ara verildi. Yoğun yağış hayatı zaman zaman olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.
**BİNGÖL**
Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle il merkezi ve ilçelerindeki okullar 1 gün tatil edildi.
**BAYBURT**
Bayburt'ta yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Bayburt Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kentte önceki gün başlayan ve etkisini sürdüren kar yağışının hayatı olumsuz etkilemeye devam ettiği bildirildi.
Açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi ve ilçelerde eğitime 7 Ocak Pazartesi günü ara verildiği kaydedildi. Öte yandan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, kentte kar nedeniyle 165 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirtti.
Babacan, İl Özel İdaresine bağlı ekiplerin yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açmak için çalışma yapamadıklarını, uygun hava koşullarının oluşmasıyla çalışmalara başlanacağını kaydetti. Kent merkezinde 28 santimetreye ulaşan kar kalınlığının, yüksek kesimlerde yer yer 1 metreyi bulduğu öğrenildi.
**ERZURUM**
Erzurum'da merkez ilçeler Yakutiye, Palandöken ve Aziziye'nin ardından il genelinde okulların 1 gün tatil edildiği duyuruldu.
Erzurum İl Kriz Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Kar Yağışı nedeniyle, Erzurum il genelinde okul öncesi, ilköğretim, özel eğitim merkezleri ve liseler, 07 Ocak 2013'te bir gün süreyle tatil edilmiştir." ifadelerine yer verildi.
**TUNCELİ**
Tunceli'de etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezi ve 4 ilçede okullar 2 gün, 1 ilçede ise 3 gün süreyle tatil edildi.
Tunceli'de iki günden beri etkili olan kar yağışı nedeniyle, İl Sağlık Kurulu'nun aldığı karar gereği, il merkezi ve bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullar ile Ovacık, Pülümür, Nazımiye ve Hozat ilçelerinde yarından itibaren iki gün tatil edilirken, Mazgir ilçesinde ise bugünden itibaren 3 gün süreyle tatil edildi.
Ayrıca kar yağışı nedeniyle engelli ve hamile kamu personelinin de iki gün idari izin verildiği belirtildi.
**HAKKARİ**
Hakkari Valiliği İl Hıfzı Sıhha Kurulu kararıyla, Hakkari Merkez ile Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi.
Akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle onlarca köy ve mezra yolunun ulaşıma kapandığı Hakkari'de akşam saatlerinde Vali Yardımcısı Önder Bozkurt, başkanlığında toplanan Hıfzı Sıhha Kurulu kararını açıkladı. Alınan karar doğrultusunda Hakkari merkez ile Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde ilk ve orta dereceli okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini belirtildi.
**AĞRI**
Ağrı Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki köy ile YİBO'lar ve taşıma merkezi ilköğretim ve ortaöğretim okullarını tatil ettiğini açıkladı.
Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "İlimizdeki yoğun kar yağışı nedeniyle; il merkezine bağlı eğitim kurumları hariç; köylerimiz ile YİBO'lar ve taşıma merkezi ilköğretim ve ortaöğretim okullarımız için 7-8 Ocak 2013 tarihlerinde (Pazartesi ve Salı günleri) iki gün süreyle, Tutak ve Hamur ilçelerimizde; ilçe merkezleri hariç, YİBO'lar ve taşıma merkezi ilköğretim ve ortaöğretim okullarımız 7 Ocak 2013 tarihinde (Pazartesi günü) bir gün süreyle, Eleşkirt ilçemizde ilçe merkezi ile bütün köy okulları 7 ocak 2013 tarihinde (pazartesi günü) bir gün süreyle tatil edilmiştir" denildi.
**MUŞ**
Muş'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ve merkeze bağlı köylerde okullar Pazartesi günü için tatil edildi.
Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, aşırı kar yağışı dolayısı ile okulları 1 gün süre ile tatil ettiklerini açıklayarak, cumartesi günü başlayan kar yağışının aralıksız olarak devam ettiğini hatırlattı. Tatlı, kar yağışının durması halinde eğitim ve öğretimin Salı günü yeniden başlayacağını söyledi.
**VARTO**
Muş'un Varto ilçesinde okullar 2 gün süre ile tatil edildi.
Muş'ta etkili olan kar yağışı nedeni ile Varto ve bağlı köylerde okullar Pazartesi ve Salı günü için tatil edildi.
Varto Kaymakamı Tahir Şahin, aşırı kar yağışı dolayısı ile okulları 2 gün süre ile tatil ettiklerini açıklayarak, cumartesi günü başlayan kar yağışının aralıksız olarak devam ettiğini açıkladı. Şahin, kar yağışının durması halinde eğitim ve öğretimin Çarşamba günü yeniden başlayacağını söyledi.
**GÜMÜŞHANE**
Gümüşhane'de kar yağışının etkili olduğu 4 ilçede taşımalı eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.
Gümüşhane Valiliğinden yapılan açıklamada, Cumartesi gününden beri il genelinde etkili olan kar yağışının ardından çok sayıda köy yolunun ulaşıma kapandığı, yağışın aralıksız olarak devam etmesi nedeniyle yollarda çalışma yapılmasında güçlük çekildiği belirtildi.
Açıklamada, öğrencilerin can güvenliğinin tehlikeye atılmaması için Merkez ilçe, Kelkit, Şiran ve Köse ilçelerinde taşımalı eğitim yapılan ilk, orta ve lise okullarında eğitime 7 Ocak Pazartesi günü bir günlük ara verildiği bildirildi.
Öte yandan yağış nedeniyle toplam 321 köyü bulunan Gümüşhane'de kapalı köy yolu sayısının 160'ın üzerinde olduğu öğrenilirken, Cumartesi gününden beri il genelinde gerçekleşen kar yağışının yarından itibaren etkisini artırması bekleniyor.
**KARS**
Kars Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada elverişsiz hava koşulları nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamileler ile engelli personellerin 7-8 Ocak günleri idari izinli sayılacakları bildirildi.
Ayrıca il genelinde faaliyet gösteren bütün örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 7-8 Ocak günleri eğitime ara verileceği ve okulların Çarşamba günü eğitimlerine devam edecekleri kaydedildi.
**SİVAS**
Sivas’ın Akıncılar ilçesinde olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime 2 gün ara verildi.
İlçede etkili olan kar yağışı sonrası ilçe merkezinde kar kalınlığının 40 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 80 santimetreye kadar ulaştığı bildirilirken, kış şartları eğitimi de etkiledi. İlçe Kaymakamı Mehmet Fatih Yakınoğlu, olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle ilçedeki taşımalı eğitime bugün ve yarın olmak üzere 2 gün ara verildiğini söyledi.
**ÇELİKHAN**
Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde ve köylerinde üç günden beri devam eden kar yağışı nedeniyle, ilk ve orta dereceli okullar 1 gün tatil edildi.
Eğitim Müdürlüğü">Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, ilçe genelindeki kar yağışı nedeniyle ve elektriklerin olmamasından dolayı, okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini aktardı.
