---
title: "Jandarma Define Avcılığında Sır Perdesini Aralıyor"
date: "2013-06-19 14:31:16"
author: "İHA"
tags: "İzmir", "polis", "Aydın", "Muğla", "Torbalı"
canonical_url: "https://www.mynet.com/jandarma-define-avciliginda-sir-perdesini-araliyor-180100928765"
original_url: "https://www.mynet.com/jandarma-define-avciliginda-sir-perdesini-araliyor-180100928765"
---
# Jandarma Define Avcılığında Sır Perdesini Aralıyor
Kemalpaşa ilçesine bağlı Vişneli köyünde, 1 Aralık 2012 tarihinde, tarihi eser çıkarmak için izinsiz kazı yaparken kullandıkları patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden Mustafa Akçin ve Murat Kavucuk'un suç ortaklarına yönelik operasyon yapıldı.
Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığı ve İzmir Alay Komutanlığı ekipleri, 3 il ve bazı ilçelerde eşzamanlı operasyon gerçekleştirdi. Teknik takibe takılan aralarında bir polis memurunun da bulunduğu 11 kişi, İzmir, Muğla ve Aydın'da gözaltına alındı. Kimliği belirlenen bir kişinin arandığı bildirildi.
Geceyi Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığı’nda geçiren K.K., A.D. (polis memuru), İ.Y., M.D., M.K., U.A., M.E., E.S., N.K., T.İ. ve A.T. isimli şahıslar, bugün adliyeye sevk edildi. Şahıslardan İ.Y.'nin bir suçtan dolayı kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu belirtildi.
Operasyonda, bir tabanca, bu silaha ait 100 fişek, tarihi değeri olduğu belirtilen 1 eser ile 4 dizüstü bilgisayar ele geçirildiği öğrenildi.
![Jandarma Define Avcılığında Sır Perdesini Aralıyor](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/3249397/640xauto.jpg)
