---
title: "Jandarma Teşkilatı 173 Yaşında"
date: "2012-06-14 17:50:39"
author: "İHA"
tags: "Burdur"
canonical_url: "https://www.mynet.com/jandarma-teskilati-173-yasinda-180100276858"
original_url: "https://www.mynet.com/jandarma-teskilati-173-yasinda-180100276858"
---
# Jandarma Teşkilatı 173 Yaşında
Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 173’üncü yıldönümü sebebiyle Burdur İl Jandarma Komutanlığı tarafından bir tören düzenlendi.
Burdur protokolünün katıldığı törende konuşan Burdur İl jandarma Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 173’üncü yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.
Burdur Valisi Süleyman Tapsız ise yaptığı konuşmada, “Mustafa Kemal Atatürk'ün de buyurduğu gibi kanun jandarması olan Türk Jandarmasının titiz çalışmaları kırsalda devam etmektedir. Şehir merkezlerinde emniyet teşkilatımız, kırsalda da jandarmamız çağa uygun teknik donanımlar sayesinde ülkemizin asayiş ve güvenliğini sağlamaktadırlar.Terörle mücadele kapsamında hayatlarını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anarken, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Terörle mücadele asayişin sağlanmasında büyük emekleri geçen ve gazi konumuna yükselen çok değerli vatanperverlerimizi de saygı ile selamlamak istiyorum” dedi.
Törende başarılı jandarma personeline ödülleri Vali Süleyman Tapsız tarafından verildi. Burdur Jandarma Komutanlığı iz takip ve narkotik köpek timlerinin yaptığı şov izleyenleri büyüledi. Törenin sonunda İl Jandarma Komutanlığı’nın hazırladığı jandarmanın hizmetlerinin sergilendiği tanıtım standları gezildi.
