---
title: "Jandarmadan Diş Operasyonu"
date: "2013-05-28 14:05:17"
author: "İHA"
tags: "Sakarya"
canonical_url: "https://www.mynet.com/jandarmadan-dis-operasyonu-180100894203"
original_url: "https://www.mynet.com/jandarmadan-dis-operasyonu-180100894203"
---
# Jandarmadan Diş Operasyonu
Sakarya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin de aralarında bulunduğu özel diş polikliniklerine yönelik jandarma tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 9 şüpheliden 8'i çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol cezasıyla serbest bırakıldı.
Sakarya Jandarma Komutanlığı ekipleri, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında aralarında görevli 2 diş doktoru, 3 firma temsilcisi ile sahte diş teknisyenliği yaptıkları ileri sürülen 4 şüphelinin de aralarında bulunduğu 9 kişiyi gözaltına aldı.
'Resmi belgede sahtecilik', 'devlet kurumunu aracı kılarak dolandırıcılık' ve 'sahte diş hekimliği yapma' suçlamalarıyla gözaltına alınan ve dün çıkarıldıkları sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden 8’i adli kontrol cezasıyla serbest bırakıldı. Bir teknisyenin sorgusunun hâla devam ettiği öğrenildi.
