---
title: "Jandarma’dan sahte para operasyonu"
date: "2012-07-10 17:43:51"
author: "muratberhun"
tags: "Adana", "İskenderun", "Hatay"
canonical_url: "https://www.mynet.com/jandarmadan-sahte-para-operasyonu-180100318423"
original_url: "https://www.mynet.com/jandarmadan-sahte-para-operasyonu-180100318423"
---
# Jandarma’dan sahte para operasyonu
391 adet ABD Dolarının ele geçirildiği operasyonda zanlılar tutuksuz yargılanacak
Adana Valiliği’nce yapılan açıklama şöyle;
“Adana İl Jandarma Komutanlığınca; yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; Hatay İli İskenderun İlçesi Arsuz Beldesinde A.A. isimli şahsın elinde sahte Amerikan Doları bulunduğu ve bu paraları piyasaya sürmek maksadıyla müşteri aradığı bilgisi alınması üzerine, Adana ve Hatay İl Jandarma Komutanlıklarınca müşterek çalışma başlatılmıştır.
06 Temmuz 2012 tarihinde yapılan operasyon neticesinde; Arsuz Beldesinde bir motelde sahte paraları piyasaya sürmek isteyen A.A. ve İ.E. isimli şahıslar yakalanarak (391) deste ABD Doları görünümünde sahte para ve aldatma maksatlı kullanılmak üzere (2) deste halinde Amerikan Doları gerçek para ele geçirilmiştir.
Cumhuriyet Savcısının talimatı ile, ele geçirilen sahte paralara el konulmuş olup, olayla ilgili gözaltına alınan A.A. ve İ.E. isimli şüpheliler sevk edildikleri adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır”
