---
title: "Kastamonu Belediyesi, İtfaiye Araçlarının İlki Teslim Alındı"
date: "2012-11-08 09:51:10"
author: "İHA"
tags: "Kastamonu"
canonical_url: "https://www.mynet.com/kastamonu-belediyesi-itfaiye-araclarinin-ilki-teslim-alindi-180100518912"
original_url: "https://www.mynet.com/kastamonu-belediyesi-itfaiye-araclarinin-ilki-teslim-alindi-180100518912"
---
# Kastamonu Belediyesi, İtfaiye Araçlarının İlki Teslim Alındı
Kastamonu Belediye Başkanlığı’nca geçen yıl Devlet Malzeme Ofisi’ne sipariş edilen 3 yeni itfaiye aracından ilki belediye tarafından teslim alındı. Muayene ve kontrolü yapılarak teslim alınan yeni itfaiye aracı İtfaiye Müdürlüğü’nün araç filosunda yerini alarak hizmete başladı.
En son teknoloji kullanılarak tasarlanan ve donatılan yeni itfaiye aracının 6 ton su, 500 litre köpük ve 250 kg kimyevi toz kapasiteli tanklara sahip olduğu bildirildi. Hidrolik merdiven ve elektronik motopomp sistemi bulunan Mercedes-Benz marka yeni itfaiye aracı yangına ilk müdahale aracı olarak kullanılacak.
Yeni itfaiye aracının teslim alınmasıyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, “Büyüyen ve gelişen şehrimizde yangınlara daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla itfaiye teşkilatımızı güçlendiriyoruz. Aldığımız yeni personellerle takviye ettiğimiz itfaiye teşkilatımız, yeni itfaiye araçlarının da katılmasıyla daha da güçlenecek. Geçen yıl Devlet Malzeme Ofisi’ne sipariş ettiğimiz 3 adet itfaiye aracımız hazırlanarak teslim aşamasına geldi. Bu araçlardan birini bugün itibariyle teslim aldık. Önümüzdeki günlerde iki aracımız daha gelecek. İtfaiyecilik hizmetlerini en güzel şekilde yerine getirmek için çalışıyoruz” dedi.
