---
title: "Kırıkkale'de Kadınlar Yol Ve Kaldırımlara Kilit Parke Döşedi"
date: "2012-09-03 13:27:26"
author: "İHA"
tags: "Kırıkkale"
canonical_url: "https://www.mynet.com/kirikkalede-kadinlar-yol-ve-kaldirimlara-kilit-parke-dosedi-180100406147"
original_url: "https://www.mynet.com/kirikkalede-kadinlar-yol-ve-kaldirimlara-kilit-parke-dosedi-180100406147"
---
# Kırıkkale'de Kadınlar Yol Ve Kaldırımlara Kilit Parke Döşedi
Kırıkkale'de kazı yapılan yol ve kaldırımları tekrar eski haline getirmek için kolları sıvayan kadınlar, evlerinin önündeki yola ve kaldırıma kilit parke taşları döşedi.
Merkez Güzeltepe Mahallesi'nde elektrik kablolarının direklerden yer altına alınması çalışmaları kapsamında yapılan kazılarda, sadece üzeri kapatılarak kilit parke taşların yerlerine yerleştirilmemesinden dolayı tepki gösteren mahalle sakinleri, yetkililerden çözüm bulamayınca kendi imkanlarıyla sorunu çözmeye başladı. Evlerinin önünde bir araya toplanmış kilit parke taşları nedeniyle otomobillerini park yerlerine çekemediklerini ve evlerinin içi ile balkonları toz içinde kalarak mağduriyet yaşadıklarını ifade eden vatandaşlar, eşleriyle birlikte işe koyularak bir yandan kaldırım ve yoldaki toz ve toprakları kaldırarak, bir yandan da yığılmış olan kilit parke taşlarını yol ve kaldırıma döşeyerek eski haline getirmeye çalıştı.
Kazı nedeniyle binalarının önüne yığılmış olan taşlar nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını ifade eden mahalle sakinlerinden Ömer Güni, ''Burada TEDAŞ'ın kazmış olduğu yerde 15 gündür bekliyoruz. Ne gelen ne de giden var. Arabalarımız sağda solda kaldı. Perişan vaziyetteyiz. Belediye gelmediğinden dolayı kendi işimizi kendimiz yapıyoruz. Taşlar binamızın önünü kapattı. Arabalarımızı park edecek yerimiz yok. Tozdan ciddi anlamda rahatsız oluyoruz. Taşları yerine dizen yok. Yetkililerden buraları görüp bir an önce yapmalarını istiyoruz. Sonbahar geldi, buralar ne zaman yapılacak" diye konuştu.
Balkonlarına toz nedeniyle çamaşır dahi asamadıklarını ifade eden kadınlar da bu durumun kendilerini oldukça rahatsız ettiğini ve çözümü için kadın erkek demeden kendi gayretleriyle işe koyulduklarını söyledi.
