---
title: "Makedonya’nın Bağımsızlık Günü İstanbul’da Kutlandı"
date: "2012-09-10 18:37:59"
author: "CİHAN"
tags: "İstanbul"
canonical_url: "https://www.mynet.com/makedonyanin-bagimsizlik-gunu-istanbulda-kutlandi-180100418621"
original_url: "https://www.mynet.com/makedonyanin-bagimsizlik-gunu-istanbulda-kutlandi-180100418621"
---
# Makedonya’nın Bağımsızlık Günü İstanbul’da Kutlandı
Makedonya Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını kazanmasının üzerinden 21 yıl geçti. Bağımsızlık yıldönümü İstanbul’da da Makedonya’nın İstanbul Başkonsolosuğu’nun evsahipliğinde gerçekleştirilen bir kokteylle kutlandı.
Programda bir konuşma yapan Makedonya’nın İstanbul başkonsolosu Zerrin Abaz, ülkesini ilk olarak Türkiye’nin tanıdığını ve bugün 140’tan fazla ülkeyle diplomatik ilişkilere sahip olduklarını dile getirdi. Abaz, “Dostluğumuz ebediyyete kadar yaşasın.” temennisinde bulundu.
Programda Ohri kökenli İstanbul Üniversitesi Tektörü Yunus Söylet, senarist Sema Ali ve sanatçılar Filiz Ahmet, Ertan Şaban ve Bilge Emine; Makedonya’nın tanıtımına katkı sağladıkları için ödüle layık görüldü. Programa Ulaştırma Bakanı Mile Yanakievski, Devlet Bakanı Hadi Nezir, TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral, Limak Holding ve Sabancı Holding temsilcilerinin de aralarında olduğu isimler katıldı.
