---
title: "Mamak Belediyesi'nden Gençlere Yurt Dışında Ücretsiz Girişimcilik Eğitimi"
date: "2012-11-08 11:29:29"
author: "CİHAN"
tags: "Ankara"
canonical_url: "https://www.mynet.com/mamak-belediyesinden-genclere-yurt-disinda-ucretsiz-girisimcilik-egitimi-180100519239"
original_url: "https://www.mynet.com/mamak-belediyesinden-genclere-yurt-disinda-ucretsiz-girisimcilik-egitimi-180100519239"
---
# Mamak Belediyesi'nden Gençlere Yurt Dışında Ücretsiz Girişimcilik Eğitimi
Mamak Belediyesi, Avrupa Birliği(AB) projeleri kapsamında 58 genci yurt dışına gönderiyor. Genç neslin içindeki çalışma ve üretme enerjisini ortaya çıkararak öz güvenlerini artırmayı amaçlayan proje, aynı zamanda gençlere farkındalık kazandırmayı hedefliyor.
Ankara'nın Mamak Belediyesi, Ankara Oto Sanatkârları Esnaf Odası, APED ve SAMDED'in ortaklaşa yürüttüğü AB Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Projesi kapsamında gençlere yönelik 'Bölgesel Dezavantajlı Gençlerin Mesleki Eğitimi: Girişimcilik' adlı projeyi hayata geçiriyor. Girişimcilik alanında eğitim almak isteyen, 15-35 yaş arası gençler arasından seçilecek 58 kişi, proje kapsamında Almanya, Belçika, İngiltere, Macaristan ve Portekiz olmak üzere 5 Avrupa ülkesinde eğitim görme imkanına sahip olacak. Engelli vatandaşların da unutulmadığı proje kapsamında 5 engelli, 5 refakatçi eşliğinde yurt dışında eğitim görecek. Proje kapsamında Almanya'ya 24, Macaristan'a 10, Belçika, İngiltere ve Portekiz'e 8'er kişi gönderilecek. 5 hafta sürecek projeden faydalanan katılımcılar hem yabancı dil eğitimi alacak hem de girişimcilik örneklerini yerinde gözlemleyecek.
Projeden yararlanmak isteyenler, www.mamak.bel.tr, www.aoso.org.tr, www.samded.com, www.aped.org.tr, adreslerinde yer alan başvuru formunu doldurduktan sonra 14 Kasım saat 17.00'ye kadar mamak.ldv@gmail.com adresine e-posta ile başvuru yapabilecek. Mamak başta olmak üzere Ankara'da ikamet eden, işe yeni başlamış ya da işsiz ve 15-35 yaş arası olanlar başvuruda bulunabilecek. Gerçekleşecek ön elemenin ardından katılımcılar 17-18 Kasım tarihinde mülakata alınacak. Proje bitiminde ise projeden faydalanan gençlere sertifika verilecek.
