---
title: "Memurlar Kıfayet Özgürlüğü İçin İmza Kampanyası Başlattı"
date: "2013-01-31 16:18:16"
author: "İHA"
tags: "Bilecik", "Memur", "Türkiye"
canonical_url: "https://www.mynet.com/memurlar-kifayet-ozgurlugu-icin-imza-kampanyasi-baslatti-180100676274"
original_url: "https://www.mynet.com/memurlar-kifayet-ozgurlugu-icin-imza-kampanyasi-baslatti-180100676274"
---
# Memurlar Kıfayet Özgürlüğü İçin İmza Kampanyası Başlattı
Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, Memur-Sen tarafından kamuda kılık kıyafet serbestliği için '10 milyon imza’ kampanyası başlatıldı.
Cumhuriyet Meydanı’nda memurlar adına açıklama yapan Memur-Sen Bozüyük Temsilcisi Yusuf Cengiz Yarangümeli, kampanyanın 8 Şubat tarihine kadar devam edeceği ve toplanan imzaların kampanya bitiminde Başbakanlığa teslim edileceği söyledi. "Okullardaki kılık kıyafet özgürlüğü takdir ettiğimiz ve desteklediğimiz bir uygulamadır" diyen Yarengümeli “Ancak derse ve okula tanınmış bir ayrıcalık ve özgürlüktür. Öğrencilerin ve öğretmenlerin tamamına tanınmış bir hak değildir. Okula ve derse özgürlük tanıyan anlayış ferdi görmezden gelmemeli, özgürlüğün herkese tanınması beklentisine karşılık vermelidir. Referandumda kadınlara ayrıcalık hakkını onaylayan milletimiz bilsin ki kamuda kadınlar kategorize edilmekte ve kadınlar arası ayrımcılık uygulanmaktadır. Ülkenin hür ve eşit bütün yurttaşları aynı hakları kullanamamakta, kadın eşitsizliğine sebep olunmakta, özellikle inancı gereği baş örtüsü takan kamu çalışanlarına zorla başları açtırılmaktatır. Bizzat devlet tarafından kadına psikolojik şiddet uygulanmaktadır. Yapılan cinsiyet ayrımcılığıdır, demokratikleşme yolunda önemli adımlar atan Türkiye, bu ayıptan en kısa zamanda kurtulmalıdır” dedi.
Açıklamanın ardından grup olaysız şekilde dağıldı.
![Memurlar Kıfayet Özgürlüğü İçin İmza Kampanyası Başlattı](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2917253/640xauto.jpg)![Memurlar Kıfayet Özgürlüğü İçin İmza Kampanyası Başlattı](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2917255/640xauto.jpg)
