---
title: "Nurcan Ve Gül Kardeşlerin Ortak Kaderi"
date: "2015-01-29 10:26:01"
author: "DHA"
tags: "Ağrı", "Sağlık Bakanlığı", "Doğubayazıt"
canonical_url: "https://www.mynet.com/nurcan-ve-gul-kardeslerin-ortak-kaderi-180101664671"
original_url: "https://www.mynet.com/nurcan-ve-gul-kardeslerin-ortak-kaderi-180101664671"
---
# Nurcan Ve Gül Kardeşlerin Ortak Kaderi
Sedat BUDAK / DOĞUBAYAZIT Doğubayazıt'a bağlı Hürriyet Mahallesi'nde yaşayan Halime- Mehmet Demir çiftinin 7 çocuğundan Gül ile Nurcan kardeşler 18 yaşına geldiklerinde 'Friedreich Ataksisi' hastalığına yakalandı. Kas ve sinir sistemini olumsuz etkileyen hastalık nedeniyle kızkardeşler önce yürüme, sonra konuşma yetisini kaybetti. Yıllarca yatağa ve bakıma muhtaç kalan kızkardeşler şimdi ise tedavi olmak için yardım bekliyor.   
Kızlarının bir an önce sağlığına kavuşmasını isteyen anne Halime Demir, "Tedavi için İstanbul'a götürmemiz gerek ama maddi durumuz yok. Sağlık Bakanlığı ve hastanelerden yardım bekliyoruz. Bana birşey olursa kızlarım perişan olur" dedi.  
Kendilerinin de normal insanlar gibi olmak istediklerini belirten Nurcan Demir ise yetkililerden ve hayırseverlerden yardım beklediğini söyledi. Demir, "Çok araştırdık İstanbul'da özel bir hastanede tedavi olabiliyoruz. Ama tedavi için maddi durumumuz yok. Buradan yetkililere sesleniyorum ne olur sesimizi duyun" diye konuştu.
![Nurcan Ve Gül Kardeşlerin Ortak Kaderi](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/4381774/640xauto.jpg)![Nurcan Ve Gül Kardeşlerin Ortak Kaderi](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/4381775/640xauto.jpg)![Nurcan Ve Gül Kardeşlerin Ortak Kaderi](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/4381776/640xauto.jpg)
