---
title: "Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak: -\"İslam ülkelerinin bir araya gelerek İslam birliğinikurması, Türkiye'nin de bu kuruluşta yer alması gerekir\""
date: "2012-04-08 18:27:00"
author: "AA"
tags: "Düzce", "Türkiye"
canonical_url: "https://www.mynet.com/saadet-partisi-genel-baskani-kamalak-islam-ulkelerinin-bir-araya-gelerek-islam-birliginikurmasi-turkiyenin-de-bu-kurulusta-yer-alm-180100155153"
original_url: "https://www.mynet.com/saadet-partisi-genel-baskani-kamalak-islam-ulkelerinin-bir-araya-gelerek-islam-birliginikurmasi-turkiyenin-de-bu-kurulusta-yer-alm-180100155153"
---
# Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak: -"İslam ülkelerinin bir araya gelerek İslam birliğinikurması, Türkiye'nin de bu kuruluşta yer alması gerekir"
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "İslam ülkelerinin bir araya gelerek İslam birliğini kurması ve Türkiye'nin de bu kuruluşta yer alması gerekir" dedi.
Kamalak, partisinin Cumayeri ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, milli görüşün tüm insanlığın kardeşliğini esas aldığını belirterek, İslam coğrafyasındaki önemine işaret etti.
Saadet Partisi'nde yaşanan ayrılıkların milli görüş davasını benimsemiş insanlara yakışmadığını kaydeden Kamalak, "Bizlerden ne gibi bir kötülük gördünüz ki ayrıldınız, gittiniz-" diye konuştu.
Türkiye'de sadece Saadet Partisi'nin İslam birliğini savunduğunu kaydeden Kamalak, "Milli görüşten başka 'İslam birliğini kuralım' diyen bir başka parti gördünüz mü- İslam birliğine giden trenin üzerinde 'milli görüş' yazar. Uyarımızı yapmaya mecburuz. Bizim dışımızdaki bütün partiler Haçlı birliğinden yanadır" dedi.
"İslam ülkelerinin bir araya gelerek İslam birliğini kurması, Türkiye'nin de bu kuruluşta yer alması gerekir" diyen Kamalak, bu yönde atılacak adımların her zaman yanında olacaklarını söyledi.
Türk milletinin tarihin en şanlı ve şerefli milleti olduğunu ifade eden Kamalak, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne yönelik girişimlerinin gereksiz olduğunu iddia etti.
Tek listeyle gidilen seçimde, ilçe başkanlığına Mustafa Ümit Hızarcı seçildi.
