---
title: "Sakarya’da Cumartesi Günü Meydana Gelen Depremler Sonrası Deprem Müzesinde Ziyaretçi Patlaması Yaşandı"
date: "2012-07-09 13:07:54"
author: "İHA"
tags: "Sakarya", "deprem", "patlama", "Kütahya", "Van", "Adapazarı", "Erciş"
canonical_url: "https://www.mynet.com/sakaryada-cumartesi-gunu-meydana-gelen-depremler-sonrasi-deprem-muzesinde-ziyaretci-patlamasi-yasandi-180100315748"
original_url: "https://www.mynet.com/sakaryada-cumartesi-gunu-meydana-gelen-depremler-sonrasi-deprem-muzesinde-ziyaretci-patlamasi-yasandi-180100315748"
---
# Sakarya’da Cumartesi Günü Meydana Gelen Depremler Sonrası Deprem Müzesinde Ziyaretçi Patlaması Yaşandı
Sakarya’da 7 Temmuz’da meydana gelen depremlerin ardından Adapazarı ilçesinde bulunan Deprem Müzesinin ziyaretçi sayısında patlama yaşandı.
Cumartesi günü merkez üssü Sakarya’nın Serdivan ilçesi olan ve en büyüğünün 4.0 şiddeti olmak üzere toplam 6 kez meydana gelen sarsıntıların ardından Adapazarı ilçesinde bulunan Deprem Müzesinin ziyaretçi sayısında adeta patlama yaşandı.
Günde ortalama 160 ziyaretçinin geldiği müzeye, yaşanan depremlerin ardından sayı ikiye katlanarak 370 kişi ziyaret ettiği belirtildi. Hafta sonu son zamanların en yoğun günlerini yaşayan müze, adeta depremi yeniden hatırlayan vatandaşların sembolü haline geldi.
Ziyaretçilerin sabah saatlerinde yoğunlaştığını belirten müze görevlileri, “Van- Erciş ve Kütahya depremlerinden sonra da yoğun ilgi yaşandı. O günlerde de ziyaretçi patlaması yaşamıştık. Acı günlerimizden ders alıp gereken tedbirleri almak için bu müze bize, bizim gerçeklerimizi sunuyor” diye konuştular.
