---
title: "Sakaryalı Öğrenciler Biyoloji Dersini Mısır Araştırma İstasyonu'nda İşlediler"
date: "2012-05-09 15:12:20"
author: "İHA"
tags: "Sakarya"
canonical_url: "https://www.mynet.com/sakaryali-ogrenciler-biyoloji-dersini-misir-arastirma-istasyonunda-islediler-180100213192"
original_url: "https://www.mynet.com/sakaryali-ogrenciler-biyoloji-dersini-misir-arastirma-istasyonunda-islediler-180100213192"
---
# Sakaryalı Öğrenciler Biyoloji Dersini Mısır Araştırma İstasyonu'nda İşlediler
Adapazarı Şehit Üsteğmen Selçuk Esedoğlu Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencileri Biyoloji dersi kapsamında işlenen "Bitki Kalıtımı, Gelişimi ve Fizyolojisi" konuları ile bağlantılı olarak Sakarya Mısır Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nü ziyaret etti.
Ziyaret sırasında öğrencilere Müdürlüğün görevleri, meslek olarak Ziraat Mühendisliği, Ar-Ge Bilinci, Klasik Mısır Islahı, Mısır Islahında Haploid Tekniği, Mısır İşleme Teknolojisi, Buğday Islahı, Kestane Kabağı, Melez Mısır Tohumluk Üretimi konularında bilgiler verildi.
Öğrenciler buğdayda melezleme uygulamasını, mısır ve buğday tane kalite Laboratuarını, tam kontrollü serayı ve silajlık mısır kalite laboratuarını yerinde görme olanağı buldular.
Öğrenci ve öğretmenler çalışmaları yerinde görmekten mutlu olduklarını ve çok önemli bilgiler elde ettiklerini dile getirirken, Sakarya Mısır Araştırma İstasyonu Müdürü Yavuz Ağı, Mısır Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nün kapıların her zaman bu tip faaliyet için açık olduğunu belirterek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.
