---
title: "Siverek'te stk'lardan dedaş'a suç duyurusu"
date: "2014-12-04 14:36:01"
author: "DHA"
tags: "Şanlıurfa", "Siverek"
canonical_url: "https://www.mynet.com/siverekte-stklardan-dedasa-suc-duyurusu-180101592327"
original_url: "https://www.mynet.com/siverekte-stklardan-dedasa-suc-duyurusu-180101592327"
---
# Siverek'te stk'lardan dedaş'a suç duyurusu
Mehmet SEZGİN/SİVEREK Hürriyet Caddesi'nde bulunan Siverek Kaymakamlığı önünde toplanan 13 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi, bir süre oturma eylemi yaptı. Grup, daha sonra savcılığa DEDAŞ hakkında suç duyurusunda bulundu.  
Grup adına konuşan Serhat Akçiçek, şunları söyledi:  
"İlçemizde elektrik kesintileri mevzuat dışında ve tasarruf adı altında hiçbir gerekçe gösterilmeden ve kamuyu bilgilendirilmeden günün belli saatlerinde keyfi bir şekilde kesilmekte. Adeta halkımıza kesilmiş bir cezanın hükmü infaz edilmektedir. Bu kesintiler karşı sivil bir irade olarak duracağımızı hukuksal olarak haklarımızın takipçisi olacağımızı ve bu konuda idari sorumluluk sahiplerini görevlerinin gerekliliğini yerine getirmesini kamuoyuna arz ederiz."  
Grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
![Siverek'te stk'lardan dedaş'a suç duyurusu](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/4274089/640xauto.jpg)![Siverek'te stk'lardan dedaş'a suç duyurusu](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/4274090/640xauto.jpg)
