---
title: "Sungurlu Belediyesi Budaközü Ve Diğ Çayını Islah Edecek"
date: "2013-03-26 11:08:34"
author: "İHA"
tags: "Çorum", "Belediye başkanı", "Ankara", "Çay", "Göle", "Ulaş"
canonical_url: "https://www.mynet.com/sungurlu-belediyesi-budakozu-ve-dig-cayini-islah-edecek-180100776628"
original_url: "https://www.mynet.com/sungurlu-belediyesi-budakozu-ve-dig-cayini-islah-edecek-180100776628"
---
# Sungurlu Belediyesi Budaközü Ve Diğ Çayını Islah Edecek
Çorum’un Sungurlu ilçesinde uzun yıllardan beri etrafa pis kokular saçan Budaközü ve Diğ çayı dereleri ıslah ediliyor. Sungurlu Belediyesi’nin yaptığı yol, su ve kanalizasyon çalışmalarına dere ıslah projesini de kattı.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, “İlçemizde yıllardan beri el vurulmayan Diğ çayı ve Budaközü çaylarında Ocak ayında Ankara’dan gelen DSİ 5. Bölge Müdürü Hacı Haksan, Etüt Plan Müdürü Seher Varol, DSİ Çorum İl Müdürü İlker Aslan, Genel Sulama Müdürü Ahmet Apaydın, Proje İnşaat Müdürü Volkan Korucu, İşletme Şube Müdürü Cemal Dilektaş, Planlama Şube Müdürü Nihat Oğuz, DSİ Çorum Şube Müdürü Ümit Tombul ile ıslah çalışması için düğmeye basılmıştı” dedi.
BİR GÖLET VE 14 KÖPRÜ YAPILIYOR
Geçtiğimiz günlerde DSİ Bölge Müdürlüğünden gelen heyet ile bir araya geldiklerini söyleyen Başkan Uzunkaya, “Bu noktaya ulaşıncaya kadar kat edilen aşamaların detaylı bilgisi ilgililer tarafından bana aktarıldı. Özetlemek gerekirse, Budaközü ve Diğ çayını besleyen Cevheri bölgesinde bir gölet ve etrafında mesire alanı inşa ederek Diğ Çayı, Budaközü ve Akçay deresi ıslah edeceğiz. İçerisinde spor sahaları, çay içmek için alanlar ve seyir terasları yapılacak. Ayrıca Şehrin farklı noktalarında toplam 14 köprü inşa edeceğiz. Nisan ayının ilk günlerinde de proje ve inşaat ihalesi ihaleye çıkartılacak” dedi.
