---
title: "Tokatlı Çiftçiler Ereğli’de"
date: "2013-03-18 13:39:09"
author: "CİHAN"
tags: "Konya", "Ziraat mühendisi", "Tokat", "Ereğli"
canonical_url: "https://www.mynet.com/tokatli-ciftciler-ereglide-180100761316"
original_url: "https://www.mynet.com/tokatli-ciftciler-ereglide-180100761316"
---
# Tokatlı Çiftçiler Ereğli’de
Son yıllarda tarım sektöründe büyük ilerlemeler kaydeden Konya Ereğli ilçesi, diğer il ve ilçelerdeki çiftçilerin de dikkatini çekiyor. Özellikle hayvancılık ve meyvecilik sektöründeki gelişmeleri yerinde görmek isteyen çiftçiler ilçeye tarımsal amaçlı geziler düzenliyor.
Bu kapsamda Tokat’ın Zile ilçesine bağlı Büyüközlü köyünden bir grup çiftçi, Ereğli’deki gelişmeleri yerinde görmek üzere ilçeye tarımsal amaçlı bir gezi düzenledi. Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Özgüven, geziye katılan Tokatlı çiftçileri ilçede görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi, Ereğli tarımı hakkında bilgi verdi. Özgüven, Ereğli’de 93 bin büyükbaş hayvan mevcudu ile süt sektörünün geldiği noktayı anlattı, yöreye özgü beyaz kiraz ve siyah havucu ile üretimi yapılan önemli tarım ürünleri hakkında bilgi verdi.
Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendisi Necati İdris Abat ve Ziraat Mühendisi Önder Aldemir gözetimindeki 28 kişilik çiftçi grubu, Ereğli’deki bilimsel hayvancılık işletmesini ve bodur meyve bahçelerinde incelemelerde bulundular, daha sonra İvriz kaya anıtı ile baraj bölgesini gezdiler.
Tokatlı çiftçiler, teknik geziden ve görmüş oldukları misafirperverlikten memnuniyetlerini dile getirip, teşekkür ettiler.
