---
title: "Tutuklu Gazetecilere Destek Vermek İçin Yürüdüler"
date: "2012-11-05 14:54:11"
author: "İHA"
tags: "İstanbul", "Türkiye"
canonical_url: "https://www.mynet.com/tutuklu-gazetecilere-destek-vermek-icin-yuruduler-180100513843"
original_url: "https://www.mynet.com/tutuklu-gazetecilere-destek-vermek-icin-yuruduler-180100513843"
---
# Tutuklu Gazetecilere Destek Vermek İçin Yürüdüler
Gazeteciler, cezaevlerinde tutuklu bulunan meslektaşlarının serbest bırakılması talebiyle Tünel'den Taksim Meydanı'na yürüdü. Avrupa ile Türkiye’de eş zamanlı olarak düzenlenen eylemlerde, tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması çağrısında bulunuldu.
Taksim Tünel’de toplanan Özgür Gazeteciler Platformu üyesi yaklaşık 200 kişi, “Baskılar bizi yıldıramaz“ sloganları attı. Tutuklu gazetecilerin fotoğraflarının olduğu dövizler taşıyan grup üyeleri, Taksim Meydanı'na yürüdü.
Burada Özgür Gazeteciler Platformu adına basın açıklaması yapan Ahmet Abakay, “Avrupa’daki basın meslek örgütleri, bugün çeşitli ülkelerin Türkiye Büyükelçilikleri önünde basın açıklamaları düzenleyerek ülkemizdeki tutuklu gazetecilerin, basın ve ifade özgürlüğü üzerindeki baskıların kaldırılmasını talep ediyorlar. Biz de buradan talep ediyoruz. Bu dayanışma çok önemli. Ama bundan önce mesleğimiz ve meslektaşlarımız üzerindeki baskıların ve tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması sorumluluğu elbette Türkiye’deki biz gazetecilerin omzundadır” dedi.
Grup, yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.
