---
title: "Uludağ'da Jandarmadan Köpek Kurtarma Operasyonu"
date: "2015-01-16 11:12:01"
author: "DHA"
tags: "Bursa", "Manisa"
canonical_url: "https://www.mynet.com/uludagda-jandarmadan-kopek-kurtarma-operasyonu-180101648091"
original_url: "https://www.mynet.com/uludagda-jandarmadan-kopek-kurtarma-operasyonu-180101648091"
---
# Uludağ'da Jandarmadan Köpek Kurtarma Operasyonu
Hüseyin TÜCCAR- Faruk KAHRAMAN/BURSA, Tatilcilerin huzur ve güvenini sağlamak için görev yapan Uludağ Jandarma Komutanlığı ekipleri, alkışlanacak bir operasyona imza attı. Pistlerde kayak yapan tatilciler, zirvenin 2 bin 45 metre yüksekliğindeki Tutyeli Mevkisi'nde, ağaçlar arasında 3 metre yüksekliğindeki kara saplanarak mahsur kalan köpeğin iniltisini duyunca jandarmaya haber verdi.  
'KAR KAPLANLARI' HAREKETE GEÇTİ  
Uludağ Jandarma Komutanlığı bünyesinde bulunan 'Kar Kaplanları' olarak bilinen Jandarma Arama Kurtarma SAHİBİ ÇIKMAZSA JANDARMA BAKACAK  
Açlıktan bitkin düşen köpeğe önce süt veren ekiple,r daha sonra üzerinde bulunan karları temizleyerek kar motoruyla oteller bölgesine indirip karnını doyurdu. Askerler 'Garip' ismini verdikleri köpeğe, sahibinin çıkmaması halinde kendilerinin bakacağını belirtti.   
1 AY İÇİNDE 15 KÖPEĞİ KURTARMIŞLAR  
Uludağ Jandarma Komutanlığı ekiplerinin son bir ay içinde Uludağ’da bulunan Şahinkaya, Kuşaklıkaya, Tutyeli, Fatin Tepe, Cennet Kaya, Belvü Tepe, Zirve Tepe ve Madenler Bölgesi’nde devriye görevi yaptıkları esnada, açlıktan bitkin düşen ve donmak üzere olan 15 köpeği oteller bölgesine indirerek kurtardıkları belirtildi.
![Uludağ'da Jandarmadan Köpek Kurtarma Operasyonu](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/9333023/640xauto.jpg)![Uludağ'da Jandarmadan Köpek Kurtarma Operasyonu](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/9333031/640xauto.jpg)![Uludağ'da Jandarmadan Köpek Kurtarma Operasyonu](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/9333036/640xauto.jpg)
