---
title: "Yeni Hastane Binası Aralık Ayında Hizmete Açılacak"
date: "2012-10-05 15:30:15"
author: "İHA"
tags: "Uşak"
canonical_url: "https://www.mynet.com/yeni-hastane-binasi-aralik-ayinda-hizmete-acilacak-180100463554"
original_url: "https://www.mynet.com/yeni-hastane-binasi-aralik-ayinda-hizmete-acilacak-180100463554"
---
# Yeni Hastane Binası Aralık Ayında Hizmete Açılacak
AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Gün, Ankara yolu üzerinde Toplu Konut İdaresi'nce (TOKİ) yaptırılan 400 yataklı yeni Devlet Hastanesi'nin Aralık ayında hizmete açılacağını söyledi.
AK Parti İl Başkanı Mehmet Gün, Aralık ayında dünya standartlarında modern bir hastane binasına kavuşacağını söyledi. Ankara yolu üzerinde Şeker Fabrikası yanında TOKİ tarafından inşa edilen hastanenin sağlık hizmetlerindeki kaliteyi arttıracağını söyleyen Gün, “Yeni hastanemizdeki 400 olan yatak kapasitemizi ihtiyaç halinde iki katına çıkartabileceğiz” dedi. Kent merkezindeki mevcut hastane binalarının ihtiyaca cevap vermediğini ve binaların depreme dayanıksız olduğunu da hatırlatan hastanenin yaklaşık 68 milyon TL’ye mal olduğunu belirtti.
Hastanenin Aralık ayında hizmete açılabilmesi için çalışmaların hızlandırıldığını da anlatan Mehmet Gün, "Yeni hastane binamızda 400 yatak kapasitemizin yanı sıra yoğun bakımda 35 yatağımız var. Poliknilik sayımız 80'den 120'ye çıkacak. Yeni hastanemizde koğuş sistemi yerine oda sistemi var. Bu hastanemiz ilimizin ve çevre illerimizin bize yakın olan ilçelerine en az 20 yıl rahatlıkla hizmet verebilecek kapasitededir. Aralık ayında binanın hizmete açılabilmesi için çalışmalar devam ediyor” dedi.
