---
title: "Zabıtadan Suriyeli Operasyonu"
date: "2015-08-12 10:11:01"
author: "DHA"
tags: "İzmir", "suriye", "Konak ilçesi"
canonical_url: "https://www.mynet.com/zabitadan-suriyeli-operasyonu-180101923596"
original_url: "https://www.mynet.com/zabitadan-suriyeli-operasyonu-180101923596"
---
# Zabıtadan Suriyeli Operasyonu
Mustafa OĞUZ/İZMİR, Konak Belediyesi, son günlerde Suriyeli sığınmacı nüfusunun artış gösterdiği Basmane semtinde, Anafartalar Caddesi'ndeki işgallere karşı operasyon yaptı. Ekipler, hijyenik olmayan koşullarda, çoğunluğu Suriyeliler tarafından üretilip, sokaklarda, parklarda satılan gıda maddelerine ve bunların satıldığı tezgahlara el koydu. Suriyeli satıcılar arasında, mallarını vermemek için direnen de oldu. Operasyonda, nerede üretildiği belli olmayan Suriye'ye özgü yüzlerce ekmek de ihma edilmek üzere araçlara yüklenip götürüldü.  
Zabıta ekipleri, bölgede sağlıksız koşullarda üretilen, halkın sağlığını tehdit eden gıda ürünlerinin satışına ve sokaktaki seyyar satıcı işgallerine izin verilmeyeceğini, denetimlerin sıklıkla yapılacağını belirtti.
FOTOĞRAF
![Zabıtadan Suriyeli Operasyonu](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/5384973/640xauto.jpg)![Zabıtadan Suriyeli Operasyonu](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/5384974/640xauto.jpg)![Zabıtadan Suriyeli Operasyonu](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/5384975/640xauto.jpg)
