ÇANAKKALE (A.A) - "Yerelden Cambridge ve NASA'ya: Dezavantajlı Öğrencilerde Çanakkale Değerleri ve Girişimcilik Bilinci Geliştirme" projesinin sertifika töreni, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Süleyman Demirel Konferans Salonu'nda yapıldı.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın (GMKA) desteklediği, ÇOMÜ öğretim üyelerinin oluşturduğu Eğitim Araştırmaları Birliği'nin yaptığı projeye, 10'u engelli öğrenci, 30'u dar gelirli ailelerin çocuğu, 5'i Van depremi nedeniyle Çanakkale'ye göç etmiş ailelerin çocuğu, 22'si yatılı ilköğretim bölge okulları ve sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumlarında kalan çocuklar ile 13'ü Roman öğrenci olmak üzere toplam 80 öğrenci katıldı.
Vali Vekili Bahir Altunkaya, törende burada yaptığı konuşmada, Vali Güngör Azim Tuna'nın il dışında olması sebebiyle programa katılamadığını belirterek, Vali Tuna'nın, projeyi önemsediğini ve projede büyük emeği olduğunu söyledi.
Altunkaya, projenin başlangıç olması dileğinde bulundu.
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner de projenin ülkenin en değerli hazinesi olan çocukları doğru bir şekilde işleyebilmek adına oldukça önemli olduğunu vurguladı. Laçiner, şunları kaydetti:
"Çanakkale'de bir üniversite değil, Çanakkale'nin üniversitesi olmaya çalışıyoruz. İnsanımıza ve çocuklarımıza dokunan, gönüllüğe dayalı projelerin sayısı bu yıldan itibaren daha da artacak. Projeye katılan öğrenciler, artan öz güvenleri sayesinde ziyaret ettikleri makamlardaki görevleri, bir nesil sonra kendilerinin ifa edecek olmalarını net bir şekilde anladılar."
AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş ise projeye katılan tüm öğrencilerin kendi okullarında bir hareket başlatacağına inandığını söyledi.
Çocuklara fırsatlar sunmanın önemli olduğunu ifade eden Daniş, "Dünyada ve ülkemizde de önümüzde engeller, dezavantajlar olabilir. Bu ülkenin bir adım öne çıkmış insanları bunun farkında olunması gerektiğini bugün bu projeyle ortaya koymuştur. Projeye katılan 80 çocuğumuz başta olmak üzere hem Çanakkale'nin hem ülkemizin belki de dünyanın gelecekte yüzünü ağartacak, insanlığın hayatına olumlu şeyler katacak kişiler olacaklardır" diye konuştu.
Projenin yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yunus Eryaman da projeye katılan öğrencilerin iki haftalık bilim, sanat, spor, sağlık ve kültür kampını tamamladıklarını belirterek, bu süre boyunca belediyeleri ve üniversitenin tüm laboratuvarlarını dolaştıklarını bildirdi.
Hedeflerinin, "yaparak ve yaşayarak öğrenmek" olduğunu belirten Eryaman, öğrencilerin, eğitimi için gittikleri yerlerde uygulama yaparak öğrenmeye özen gösterdiğini ifade etti.
Daha sonra projeye katılan öğrencilere sertifikaları verildi.
Muhabir : Fikriye Susam Uyar
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz