HABER

Yetiştirdiği doktorlara hayatını emanet etti

AYDIN (İHA) - Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi kurucularından Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Çildağ, hayatını kendi yetiştirdiği doktorlara emanet ederek By-Pass ameliyatı oldu. Fiziki ve teknik imkan verildikten sonra Türk hekimlerinin dünyanın en zor ameliyatlarını dahi başarı ile gerçekleştirebilecek maharete sahip olduğunu ifade eden Prof. Dr. Çildağ, kendi hastanesinin doktorlarına teşekkür ederek "Çok zor bir ameliyat idi. Ancak ADÜ Tıp Fakültesi hastanesindeki hekimlerimizin gerçekleştirdiği başarılı operasyon sonucu 5 günde sağlığıma kavuştum. Başta ADÜ Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı başkanı Prof. Dr. Berent Dişcigil ve ekibi olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Bir hekim olarak, Türkiye'de yaşayan hiç kimsenin tedavi için başka yerlere gitmesine gerek olmadığına inandığını belirten ADÜ Tıp Fakültesi Kurucusu ve Göğüs Hastalıkları Anabilimdalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Çildağ, "Biz hekim yetiştirirken elemana önem verdik. Mesleki bilginin yanı sıra güler yüze de büyük önem veriyoruz. Her türlü imkana sahibim. Yurt dışında d tedavi olabilirdim. Ancak ben bunu yapmayıp arkadaşlarıma güvendim. Zaten hekim olarak birbirimize güvenmezsek meslekte nasıl ilerleyeceğiz. Sonuç olarak altyapısı çok iyi olan üniversitelerden biriyiz" dedi.

Aydın Adanan Menderes Üniversitesi olarak diğer birimlerde olduğu gibi Kalp Damar Cerrahisi Bölümü'nde de çok başarılı operasyonlara imza attıklarını kaydeden Bölüm Başkanı Prof. Dr. Berent Dişcigil "Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Orhan Çildağ rahatsızlığı nedeniyle anjiyo çekildi ve by-pass ameliyatı yapılmasına karar verildi. Hocamız kendi üniversitesinde ameliyat olmaya karar verdi. Geçen hafta ekibimle birlikte hocamızın 3 damarı değiştirilmek suretiyle by-pass operasyonu uygulandı. Oldukça hızlı bir iyileşme gösteren hocamız ameliyatının 5. gününde taburcu olabilecek duruma geldi. Hocamız dünyada en yaygın olarak kullanılan yöntemle ameliyat edildi. Özellikle göğüs damarından alınan atardamarlar kullanıldı. Bu sayede by-pass ameliyatı atardamar kullanılması ile daha uzun ömürlü olması sağlandı. Hocamızı tekrar aramızda aktif öğretim üyeliğine dönecek olmasında mutluyuz" dedi.

En Çok Aranan Haberler