Yrd Doc Dr Nihan Cakir Haberleri

Kadın doktora kabusu yaşattı, savunması 'yok artık' dedirtti! 'Öküz dediğini duydum...'

Bursa’da Tayfun Eserkaya (31), Hematoloji Uzmanı Dr. Nihan Alkış'ı (41) darbederek yaraladı. Tutuklu yargılanan Eserkaya ilk kez hakim karşısına çıktı. Eserkaya savunmasında, "Doktoru görünce yanlış odaya girdiğimi anladım. Özür dileyip dışarı çıktım. Bu sırada kendisinin bana, 'Öküz' dediğini duydum. Psikolojim de bozuk olduğu için kendisini itekledim. Düşüp burnunu masaya çarptı. Düştükten sonra kendisine tekme atmadım, vurmadım" dedi. Hakim, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Haber 2024-02-26 13:30:32

Zayıflama umuduyla gidip zehirlendiler! Dernekler alarma geçti... Biz en az 10 vaka duyduk ama çok daha fazla olduğu söyleniyor

Zayıflamak için gittiler, zehirlendiler... İstanbul'da özel bir hastanede obezite tedavisi için yapılan 'mide botoksu' işlemi sonrası fenalaşan onlarca hasta, işlemin yapıldığı merkez ile çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Obezite ve enfeksiyon dernekleri alarma geçerken, Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz "Biz en az 10 vaka duyduk ama çok daha fazla olduğu söyleniyor. Bunun aslında bir salgın olarak değerlendirilmesi gerekiyor" dedi. Nihan Terzioğlu ve Suzan Akgül ise mağdurlardan ikisi.

Haber 2023-03-12 09:52:40

Sosyal medya Osmanlı'dan kalma mezar taşında yazanları konuşuyor! Mezar sahibi, pahalılıktan sadece bamya ile beslenmiş

İzmir'de Osmanlı'dan kalma mezar taşında yazanlar dikkat çekerken, mezar sahibinin 13 yıl bamya yediği ve pahalılıktan şikayet ettiği ortaya çıktı. Mezar taşında yazanları okuyan Yrd. Doç. Dr. Erkan Daş, ''Mezar sahibinin hayatını bamya ile geçirdiği yazıyor. Bamya o gün bahçelerde yetişiyor. Devamlı bamya ile beslendiğine göre yoksulluktan şikayet ediyor. O dönemde domatesin, etin okka ile satıldığı, yer alan fiyatlara göre bir okka etin altı okka domatese eşit olduğu görülüyor'' dedi.

Haber 2022-10-13 10:11:04

Hazımsızlığa ne iyi gelir? Hazımsızlık nasıl geçer, evde doğal çözümler

Midedeki birçok şikayetin ifadesi için kullanılan bir tanım olan hazımsızlığa ne iyi gelir? Hazımsızlık söz konusu olduğunda üzerinde durulması gereken nokta diğer hastalıklardan nasıl ayırt edileceğidir. Hazımsızlık tedavisi ve belirtileri ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlatan Gastroenteroloji, Fitoterapi Uzmanı, Farmakognazi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Güvenli'nin yönlendirmeleriyle hazımsızlık nasıl geçer? Evde hazımsızlık için uygulanabilecek doğal çözümler nelerdir?

Haber 2022-05-20 17:04:18

Hastalıklar birbirine karıştı! Domuz gribi koronavirüsle yarışıyor... Aciller vakalarla dolup taşıyor

Koronavirüsün Omicron varyantı nedeniyle vakalar artmaya devam ederken, içinde bulunduğumuz kış ayında domuz gribi vakalarında ciddi artışlar meydana gelmeye başladı. Her iki hastalığın da görüldüğü, acillerin test için dolup taştığı bugünlerde insanlar da hangi hastalık belirtilerini taşıdığını merak ediyor. İstanbul Tabip Odası COVID-19 İzlem Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Aykaç ve Pendik Bölge Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Remzi Toprak konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Haber 05-01-22 16:26

Disleksi belirtileri ilkokulda ortaya çıkıyor! Sorun zekâda değil, algıda

Disleksi belirtileri ilkokul çağında kendini belli etmeye başlıyor. Özgül öğrenme güçlüğü olarak da bilinen disleksi belirtileri, bazı harfleri tanımada güçlük çekme ve karıştırma, okumada gecikme, imla hataları ve çarpım tablosunda zorlanma gibi davranışlarla anlaşılabiliyor. Özgül öğrenme güçlüğü çeken bir kişinin zeka ile ilgili değil, algı ile ilgili sorun yaşadığını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Neriman Kilit, disleksi hastalarının mutlaka özel eğitim alması gerektiğini söyledi.

Haber 04-11-21 14:04

Kilo alma nedenleri arasında depresyon da var!

Kilo alma nedenleri arasında yer alan depresyon, önüne geçilebilecek bir süreçtir. Depresyon sürecinde kullanılan antidepresan ilaçlar kilo artışına neden olabilmektedir. Birbirini tetikleyen bu iki durumu yenebilmek her ne kadar zor gibi görünse de yenmek mümkün. Konu ile ilgili bilgi veren Psikiyatrist/Psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, depresyon yaşayan kişilerin kilo ile ilgili en çok sorduğu soruları yanıtladı.

Haber 26-07-21 15:55

Manuel terapi nedir, nasıl yapılır? Manuel terapi tedavisi hangi hastalıkları iyileştirir?

Manuel terapi günümüzde çok yeni bir terminoloji gibi durmasına rağmen çok eski bir tedavi tekniğidir. Özellikle Hipokrat'ın bununla ilgili yaptığı çalışmalar olduğu bilinmektedir. Türkiye'de yaklaşık 20 senedir uygulanmaya başlanan bir tekniktir. Fakat Avrupa'da üzerinde branşlaşmanın olduğu bir tekniktir. Türkiye'de tüm manuel teknikler bir arada uygulanmaktadır. Peki manuel terapi nedir, hangi tedavilerde kullanılır? Fizyolojist ve Renk Terapisi Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa anlattı.

Haber 24-06-21 12:16

Aldatılma korkusu nedir? Doğal mıdır? Aldatılma korkusu nasıl aşılır?

Kadın erkek ilişkisinde yıllardır ‘Güvene dayanmalı’ söylemi mevcuttur. Ancak bugün için bu karşındakinin iyi niyetine güven olarak değişmiştir. İlişkilerde sadece cinsel alanda değil, her alanda kandırılmak rahatsız edicidir. Dolayısıyla aldatılmaktan çoğu kişinin başına gelen bir durum haline dönüşmüştür. Psikiyatrist ve Psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney konu hakkında bilgiler verdi.

Kadin 31-05-21 11:43

Hastalık hastalığı nedir: Belirtiler arasında bakın neler var!

Herhangi bir hastalığa yakalanacağını düşünerek stres ve kaygı yaşayan ve hasta olmaktan korkma durumu olarak özetlenen hastalık hastalığı, bazı belirtilerle fark edilebilir. Konu ile ilgili bilgi veren Psikiyatrist/Psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, hastalık hastalığı belirtileri ile ilgili bilgi verdi.

Haber 18-05-21 12:09

Boşalma bozuklukları nelerdir, tedavisi nasıl yapılır?

Erkeklerde boşalma bozukluklarının iki ayrı bölümde ele alındığını söyleyen Üroloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. İlker Çömez, erken boşalma ve geç boşalma tedavisi ile ilgili bilgi verdi.

Haber 10-05-21 12:26

Korkularınızı yenerek doğum sürecinizi kolaylaştıracak 15 öneri

İyi geçen bir hamilelik rahat doğum sürecinin habercisi olarak kabul edilir. 40 haftalık hamilelik serüveninin ardından alınan bir ödül olarak düşünülmesi gereken doğum sürecinde korkulardan arınmanız için önerilerde bulunan Psikiyatrist/Psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, anne adaylarının kaygıdan uzaklaşmaları, kendilerini doğuma hazırlamaları için bakın neler söyledi...

Kadin 12-04-21 14:38

Uzmanlardan uyarı: Sıra dışı meteorolojik olaylar yaşayacağız

Meteoroloji'nin 'yurda soğuk hava ve kar yağışı geri dönüyor' açıklamasının ardından uzmanlardan peş peşe uyarılar geldi. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Önümüzdeki dört gün sıra dışı meteorolojik olaylar yaşayacağız" ifadelerini kullanırken, Çevre ve Şehircilik Bakan Yrd. Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar ise "Bu günlerde garip hava olayları yaşanabilir" uyarısı yaptı.

Haber 19-03-21 21:50

Aşırı fedakarlık hastalık belirtisi olabilir

Fedakârlık, bir amaç uğruna veya gerçekleştirilmesi istenen herhangi bir şey için, kendi çıkarlarından vazgeçme anlamına gelir. Peki, aşırı fedakarlık psikolojik bir problem midir? Psikiyatrist/Psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney konu ile ilgili bilgiler verdi.

Haber 13-02-21 16:08

Uzman isim açıkladı! Beyaz yakalılara strese karşı öneriler

Psikiyatrist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, beyaz yakalılar için stres ile mücadele etmenin yollarını açıkladı.

Haber 25-01-21 16:19

Gaz yapan yiyecekler nelerdir? Gaz yapan yiyecekleri nasıl hazırlamak gerekir?

Gaz neden olur diye merak edenler bilmelidir ki mevcut hastalıklar dışında gaz ve şişkinlik oluşumunda esas faktör tercih edilen yiyecek ve içeceklerdir. Tükettiğiniz besinlerin gaz sancılarına, dolgunluk, gerginlik, baskı gibi hisler yaşamanıza neden olabileceğini söyleyen Gastroenteroloji, Fitoterapi Uzmanı, Farmakognazi Doktoru Yrd. Doç. Dr. Hakan Güvenli, gaz yapan yiyecekler hakkında bilgi verdi ve gazı önlemek için yemeklerin nasıl pişirilmesi gerektiğine değindi.

Yemek 13-01-21 09:59

Prof. Dr. Renders: Mutasyonu fazla abartmamalıyız

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektör Yrd.

Yurthaber 03-01-21 21:19

Ayasofya'da hangi mozaikler var, bu eserlerin tarihi önemi ne?

Ayasofya'nın Müslümanlar için ibadete açılması hazırlıkları kapsamında 9'uncu yüzyılda yapıldığı düşünülen mozaiklerin de namaz sırasında perdeyle kapatılması öngörülüyor. Ayasofya'daki mozaikleri ve tarihsel hikayelerini Nişantaşı Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Sedat Bornovalı, BBC Türkçe'ye anlattı.

Haber 24-07-20 01:56

Kronik prostat tedavisinin altın kuralları

Üroloji ve Androloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Muhsin Balaban, kronik Prostatit hastalığı tanısı zor olduğundan ancak 1 sene sonra doğru tanı konulabildiğini söyledi.

Haber 23-07-20 17:12

Sarılmanın bilmediğiniz 20 faydası!

İnsanlarda mutluluk ve güven ile ilgili tıbbi araştırmaların yoğunlaştığını kaydeden Psikiyatrist/Psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, son dönemlerde ağırlık verilen bu çalışmaların ilginç sonuçları beraberinde getirdiğini söyledi. “Yalnızlığın, bireyselliğin ön planda olduğu günümüzde 'Neden mutlu değiliz' ve 'Neyi eksik yapıyoruz' gibi soruları açıklama gerekliliği doğdu. Bilim, bu duyguları sağlayan hormon olarak oksitosini işaret ediyor” diyen Üney'in konu ile ilgili açıklamaları...

Haber 21-07-20 10:22

Cinsel ilişkiye girseniz de girmeseniz de bu hastalığa yakalanabilirsiniz!

Üroloji ve Androloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Muhsin Balaban, prostatit hastalığının nedenlerini anlatarak; cinsel ilişkiye giren kadar girmeyenin  de risk altında olduğunu söyledi. 

Kadin 08-07-20 17:39

Psikolojiniz prostatite yol açabilir!

Üroloji ve Androloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Muhsin Balaban, 'Bozuk psikoloji mi prostatite neden oluyor yoksa prostatit mi psikolojiyi bozuyor?’ diyerek prostatite dikkat çekti.

Haber 06-07-20 11:48

Erkeklerin Gizemli Hastalığı: PROSTATİT

Üroloji ve Androloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Muhsin Balaban, erkeklerin cinsel hayatını olumsuz etkileyen prostatit hakkında konuştu. 

Haber 17-06-20 13:36

İnci kefalinin geleceği tehlikede

Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Akkuş, “Eğer bu mevsimlerde akarsu yataklarında su olmazsa maalesef inci kefali için bir gelecekten söz etmemiz mümkün değil” dedi.

Haber 09-06-20 09:25

Yüz felcine iyi gelen pratik egzersizler

Yüz felcinin teşhisi ve tedavisine iyi gelen pratik egzersizler hakkında önemli bilgiler veren Fizyoterapist Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa,yüz felci nedir sorusunu yanıtladı. Yüz felci, yüz kaslarında zayıflık, esas olarak fasiyal sinirde geçici veya kalıcı hasar oluşması durumu olduğunu söyleyen Şenbursa, yüz felci egzersizleri ile ilgili bilgi verdi.

Haber 08-06-20 16:35

Koronavirüse karşı uyku

Stres ve kaygı seviyemizin arttığı koronavirüs sürecinde, her gece sağlıklı bir uyku uyumak oldukça zor olabiliyor. Uykuya dalmayı zorlaştıran bu durumla ilgili bilgi veren Fizyoterapist Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, koronavirüse karşı iyi bir uyku çekmenin püf noktaları hakkında şu bilgileri verdi.

Haber 25-05-20 15:31

Pandemi sonrası iş hayatına kahkaha yogasıyla hazırlanın

Koronavirüs döneminde uzun süre evde geçirilen zamanın ardından çalışanları işe hazırlamak ve streslerinden arındırmak için farklı bir yöntem öneriliyor. İşyeri stresiyle başa çıkmak için kahkaha yogası önerisinde bulunan Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, kahkaha yogasının BBC ve Google ofisleri başta olmak üzere tüm dünyada uygulandığına dikkat çekti.

Haber 18-05-20 16:02

Kamburluğa karşı 12 basit egzersiz

Otururken ya da bilgisayar kullanırken farkında olmadan kambur durma alışkanlığımız nedeniyle sırt bölgemizde eğrilik oluştuysa bunu basit egzersizlerle düzeltmek mümkün. Konu ile ilgili bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, kamburluk için yapabileceğiniz basit egzersizleri anlattı.

Haber 08-05-20 18:00

Bruksizm nedir, kimlerde görülür?

Bruksizm genellikle farkına varmadan yaptığımız diş sıkma davranışıdır. Bir diğer adıyla diş gıcırdatmadır. Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, bruksizmin teşhis ve tedavi yöntemleri hakkında şu bilgileri verdi:

Haber 01-05-20 17:53

Koronavirüse karşı psikolojimizi nasıl koruyacağız?

Koronavirüs salgının yalnızca beden değil ruh sağlığına da etki ettiğine dikkat çeken Klinik Psikolog Yrd. Doç. Dr. Sinem Cankardaş, koronavirüse karşı psikolojimizi nasıl korumamız gerektiğini anlattı.

Haber 19-03-20 15:56

Koronavirüs için ağuz sütü önerisi

İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü akademisyenlerinden Yrd. Doç. Dr. Yavuz Örnek, günümüzde dünyanın tamamına yakın salgın bir hastalık olan koronavirüs ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yemek 12-03-20 16:35

Ortodonti tedavisinde saklı telin sürecini baştan öngörebilir miyiz?

Ortodonti tedavisinde saklı telin sürecini öngörmek mümkün mü? Konu ile ilgili bilgi veren Ortodontist Yrd. Doç. Dr. Cihan Aydoğan saklı tel tedavisi ile ilgili merak edilenleri anlattı.

Haber 21-02-20 16:38

Ortodontide saklı telin tedavi öngörüsü nedir, neden yapılmaktadır?

'Ortodontide saklı telin tedavi öngörüsü nedir, neden yapılmaktadır?' sorularını yanıtlayan Ortodontist Yrd. Doç. Dr. Cihan Aydoğan, saklı telli tedavide bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber 21-02-20 16:34

Suriye nasıl kuruldu, geçmişten bugüne Türkiye'yle ilişkileri nasıl oldu?

1516'da Yavuz Sultan Selim döneminde Osmanlı İmparatorluğu'na katılan Suriye topraklarının günümüze kadar uzanan tarihini ve Türkiye ile ilişkilerini Boğaziçi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü'nden Yrd. Doç. Dr. Seda Altuğ anlattı.

Haber 14-02-20 14:42

Büyükçekmece Belediye Meclisi Dr. Eryiğit’i büyükşehire uğurladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı görevine atanan Meclis Üyesi Yrd.

Yurthaber 06-02-20 14:04

Yrd. Doç. Dr. Gümüştaş ergen jinekolojisi hakkında bilgilendirdi

Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Yrd.

Haber 30-01-20 09:19

Göbek bağının geç kesilmesi hayat kurtarıyor

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Aslıhan Yazıcıoğlu, göbek bağı hızlı kesilen bebeklerin bağışıklıklarının daha zayıf olduğunu, anneden geçen bağışıklık hücrelerinden mahrum kaldıklarını söyledi.

Kadin 16-12-19 17:24

Sarılmanın faydaları şaşırtıyor! İşte bilinmeyen 20 fayda

Psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney son dönemlerde insanlarda mutluluk ve güven ile ilgili tıbbi araştırmaların yoğunlaştığını kaydederek, 'Yalnızlığın, bireyselliğin ön planda olduğu günümüzde 'Neden mutlu değiliz' ve 'Neyi eksik yapıyoruz' gibi soruları açıklama gerekliliği doğdu. Bilim, bu duyguları sağlayan hormon olarak oksitosini işaret ediyor. Sarıldığında kucaklaşıp ve birbirlerine dokunan kişiler oksitosin hormonu salgılıyor' dedi. Üney, sarılmanın 20 faydasını açıkladı

Kadin 10-12-19 13:46

Stresin sizi daha fazla etkilediği durumlara dikkat

Psikiyatrist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney stresin kişileri daha fazla etkilediği durumlara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Kadin 04-12-19 13:37

Obezite’de ameliyatsız tedavi yöntemleri ilgi çekiyor

Genel Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Süleyman Kargın, obezite tedavisinde diyet ile başarılı olamayan hastalarda vücut kitle indeksi 40’ın altında olan hastalarda ameliyatsız yöntem olan mide balonu ya da mide botoksunu tercih ettiklerini söyledi.

Trend 02-12-19 11:37

Dünyanın birçok ülkesinde ölür denilen çocuk, Türkiye’de yapılan ameliyatla hayata tutundu

Azerbaycan’da yaşayan 13 yaşındaki Deniz Humbatova Nieman-Pick hastası olarak dünyaya geldi. Dünyanın birçok ülkesinde doktorlara giden aile, çaresiz kaldı. Doktorların 13,5 yıl ömür biçtiği çocuk, son umut olarak ailesi tarafından Türkiye’ye getirildi. Azerbaycanlı çocuk, Yrd. Doç. Dr. Ümit Özçelik tarafından gerçekleştirilen organ nakli ameliyatı ile hayata tutundu.

Trend 28-11-19 10:26

Çocuklarınızı ilk süt dişi çıktıktan sonra da kontrole getirin

Medipol Mega Üniversitesi Hastanesi’nden Yrd. Doç. Dr. Aslı Patır Münevveroğlu, çoçuklarda ilk süt dişi çıktıktan sonra Pedodonti(Çocuk Diş Hekimliği) muayenesinin önemine değinerek “Aileler çocuklarını sadece dişleri ile alakalı sorun yaşadıklarında değil düzenli aralıklarla diş hekimine kontrole götürmeli” dedi.

Trend 26-11-19 11:59

Yrd. Doç. Dr. Ercan Bal: “Skolyoz ve kifoz rahatsızlıkları halk sağlığı programı olarak ele alınmalı”

Ankara Şehir Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği tarafından skolyoz (Omurga Eğriliği), kifoz (Kamburluk) ve omurga tümörlerine yönelik hizmet veren Omurga Deformitesi Polikliniği, ayaktan ve MHRS sistemi üzerinden Ağustos ayında hasta kabulüne başladı.

Trend 26-11-19 08:37

Doğum ağrılarını kontrol altına almak için ilaç yerine aroma terapi yöntemi kullanılıyor

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Aslıhan Yazıcıoğlu, anne adaylarının artık olabildiğince müdahalesiz, tamamen doğasında seyreden normal doğum yapmayı istediklerini söyleyerek, doğum anını nasıl kolaylaştırdıklarını anlattı.

Kadin 22-11-19 11:21

'Göbek bağı geç kesilen bebeklerin bağışıklıkları daha güçlü'

KadınHastalıkları ve Doğum Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Aslıhan Yazıcıoğlu, göbek bağı hızlı kesilen bebeklerin bağışıklıklarının daha zayıf olduğunu, anneden geçen bağışıklık hücrelerinden mahrum kaldıklarını söyledi.

Kadin 20-11-19 14:56

'Göbek bağı geç kesilen bebeklerin bağışıklıkları daha güçlü'

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Aslıhan Yazıcıoğlu, göbek bağı hızlı kesilen bebeklerin bağışıklıklarının daha zayıf olduğunu, anneden geçen bağışıklık hücrelerinden mahrum kaldıklarını söyledi. Yazıcıoğlu, "Yapılan son çalışmaların etkisiyle bebek doğduktan sonra en az 1 dakika süreyle göbek bağındaki kan akımı bitene kadar beklemeyi tercih ediyoruz. Göbek bağı geç kesilen bebeklerde yapılan çalışmalarda bağışıklıklarının ve kan değerlerinin daha kuvvetli olduğu görüldü" dedi.

Trend 20-11-19 11:35

'Evrenin Enerjisi Füzyon Enerji İhtiyacına Çözüm Olacak'

Princeton Üniversitesi'nde araştırmalarını sürdüren Türk bilimadamı Yrd. Doç. Dr. Egemen Kölemen gelecekte tüm enerji ihtiyacının füzyon enerjisinden karşılanmasını beklediklerini söyledi. Kölemen maddenin dördüncü hali kabul edilen plazma ve füzyon enerjisinin geleceğini VOA Türkçe'ye değerlendirdi

Haber 21-10-19 15:43

Kanserin Metabolizmasını Araştıran Türk Uzman

Rockefeller Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Kıvanç Birsoy, gıdalarla kanser ilişkisine ilişkin ortaya atılan görüşlerin bilimsel temelinin olmadığını savunuyor. Kanserin metabolizmasını araştıran Birsoy, beslenme ve kanser ilişkisi ile diyet bazlı tedavi umutlarını VOA Türkçe'ye değerlendirdi

Haber 19-10-19 16:46

Bozkırın keşfinde yeni bulgular

FAO'nun Tarım ve Orman Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü "Türkiye'nin Bozkır Ekosistemlerinin Korunması ve Sürdürülebilir Yönetimi Projesi" kapsamındaki çalışmalar, Anadolu'daki endemik bitki ve hayvan türlerine ilişkin yeni bilgiler ortaya çıkardı - FAO Proje Koordinatörü Dr. Nihan Yenilmez Arpa: - "Bugüne kadar buğdayın ana vatanı olarak Şanlıurfa'nın Karacadağ bölgesi biliniyordu. Yaptığımız çalışmalarda Tek Tek Dağları Milli Parkı ve Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda da buğdayın birincil ve ikincil atalarının olduğu ortaya çıktı" - "Şanlıurfa'da 'ranunculus bingoeldaghensis' isimli yeni bir endemik bitki kaydı gerçekleştirildi. Her bölge için 20'nin üzerinde yeni bitki kaydedildi. Karacadağ'da bugüne kadar toy kuşu görülmemişti, ona rastladık. Soydan Sulama Göleti'nde de ilk kez flamingo görüldü" - "Bozkırlarda pek çok türün yabani akrabaları ve sağlık amaçlı kullanılan türler bulunuyor. Gelecekte bu bitkiler gıdalarımız ve belki de belirli hastalıkların güvencesi olacak"

Haber 05-10-19 11:07