Kışın gelmesiyle birlikte soğuyan havalar bazı sağlık sorunlarına neden oluyor. En çok görülen sağlık sorunları enfeksiyon kaynaklı gibi görünse de ısı değişimi de ciddi sorunlara neden olabiliyor. Konuyla ilgili uyarılarda bulunan İstinye Üniversite Hastanesi Medical Park Gaziosmanpaşa İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Dr. Veysel Kıdır, yüz felci ile ilgili, kış aylarında yüz felcinin ani ısı değişiminden kaynaklandığını bu nedenle de evdeki ısının düşük tutulması gerektiğini söyledi.
Galler’in başkenti Cardiff’te yaşana olay akıllara durgunluk verdi. 24 yaşındaki genç kız, katıldığı bir Noel partisinde arkadaşının yaptığı şaka yüzünden artık gülemeyecek duruma geldi. Yapılan şaka üzerine bir anda olduğu alanda yere yığılan Molly, bilincini yitirdi.
Yüz felci kış aylarının en çok korkutan hastalıkları arasında yer alıyor. Peki yüz felcine karşı hangi önlemler alınması gerekiyor? Yüz felci yaşayan kişilerin nelere dikkat etmesi gerekiyor? Konuyla ilgili bilgi veren Anadolu Sağlık Merkezi Nöroloji Bölümü Direktörü Prof. Dr. Yaşar Kütükçü, yüz felci ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.
Rüzgarlı hava yüzünüze çarptıktan bir süre sonra kaşlarınızı kaldıramadığınızı, gülümsemenizde bir gariplik olduğunu ve gözlerinizi kapatamadığınızı fark ettiyseniz bu durum yüz felci ile karşı karşıya olduğunuz anlamına gelebilir. Dudak uçuğu ya da kulak enfeksiyonu gibi rahatsızlıklardan sonra da görülebilen yüz felci, özellikle kış aylarında ortaya çıktığı için birtakım önlemler alınması önem taşıyor.
Küresel ısınmanın getirdiği tahmin edilemeyen mevsim geçişleri ve sıcaklıklar, pek çok kişiyi olumsuz olarak etkiliyor. Bu olumsuz etkilerden biri olan ve yüz sinirinin hasarına bağlı olarak yüz mimik kaslarında fonksiyon kaybına yol açan yüz felci, başka hastalıkların da habercisi olabiliyor. Yrd. Doç. Dr. Tuna Kenar, yüz felci hakkında merak edilenleri cevaplıyor.