5 dakikada salatalık turşusu nasıl yapılır?

Turşu sevenler için harika bir haberle geliyoruz. Sadece 5 dakikada turşu yapabilirsiniz desek bize ne dersiniz? :) Böyle söyleyince pek inandırıcı gelmese de tarifini verince hemen denemek isteyeceksiniz. İşte 5 dakikada salatalık turşusu yapımı.

Özellikle kış aylarında yemeklerin en güzel eşlikçisi kütür kütür turşulardır. Yaz sonunda kış hazırlıklarıyla beraber turşular da kurulmaya başlar. Ancak siz bu dönemi kaçırdıysanız ya da turşu yapacak kadar vakit ayıramıyorsanız bu kısacık sürede hazırlanan tarifi deneyebilirsiniz. Bunun için bir şırıngaya ihtiyacınız olacak sevgili okur.

Reklam
Reklam

5 DAKİKADA TURŞU YAPIMI

'Neden şırınga kullanacağız?' sorusuna hemen açıklık getirelim; şırınga işlemi sayesinde salatalığın hücre duvarları çökecek ve membranları parçalamak için negatif basınç uygulamış olacaksınız. Aynı zamanda sirkeli suyun içeri girmesini saylayarak duyun da dışarı çıkmasına engel olacak.

İlk olarak minik salatalıkları ince bir şekilde dilimleyin.
Ardından büyük bir şırınganın içine salatalık dilimlerini yerleştirin.
Bir bardağın içinde tuzlu su hazırlayın ve şırınganın içine suyu çekin.
Tuzlu su yerine salamura suyu hazırlayarak da bu işlemi yapabilirsiniz. Bunun için sirke, su, tuz ve limonu karıştırmanız yeterli olacaktır.
Salataları bu şekilde 5 dakika bekleyin ve ardından suyu boşaltın. Bakalım denedikten sonra bu işlemden memnun kalacak mısınız. Bize sonuçları yorum olarak yazabilirsiniz.