ABD'den Özgecan açıklaması

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden hunharca katledilen Özgecan Aslan'la ilgili açıklama yapıldı

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Özgecan Aslan'ın ölümü ile ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı.

Reklam
Reklam

Açıklamada, "Özgecan Aslan'ın ölümünden derin üzüntü duyuyor; bu çirkin cinayeti ve dünya çapında kadınlara yönelik şiddeti güçlü şekilde kınıyoruz" denildi.

CNN International'dan 'Özgecan' haberi

CNN International: Bir ulus, Özgecan cinayetini şiddetin sembolü olarak görerek protesto ediyor.

Türkiye'yi sarsan Özgecan Aslan cinayetini duyuran yabancı medya kuruluşlarından CNN International, "Bir kadının öldürülmesi Türkiye'de büyük öfke yarattı" başlığı ile verdiği haberde "Şimdi bir ulus, cinayeti Türkiye'deki artan kadına yönelik şiddetin bir sembolü olarak görerek protesto ediyor" diyor.

CNN International, "Özge canımız yandı" gibi yazıları olan pankartları taşıyan kadın göstericilerinin görüntülerini yansıttığı haberinde "Şimdi bir ulus, bir dilekçede denildiği gibi cinayeti Türkiye'deki

artan kadına yönelik şiddetin bir sembolü olarak görerek protesto ediyor" sözlerini kullanıyor.

'İNTERNETTEKİ ÇIĞLIKLAR HÜKÜMETİN EN ÜST DÜZEYİNE KADAR DUYULUYOR'

Reklam
Reklam

Hükümetin saldırganları cezalandırmaya ve kadınları korumak için daha fazla çabayı göstermeye söz verdiğini anlatan CNN, çeşitli kentlerde yapılan gösterilerin yanısıra "Protestocular internete de yöneliyor ve çığlıkları hükümetin en üst düzeyine kadar duyuluyor" diyor.

Bu arada, internette yer alan ve kurumları Özgecan'a yönelik saldırı gibi suçlar konusunda sorumluluk almaya çağıran bir dilekçenin, haberin hazırlandığı ana kadar 600 bir imzayı çektiği vurgulanıyor.