Açıköğretim sınavları Elbistan'da yapılsın talebi

Açık öğretim sınavları için il merkezlerine gitmek durumunda kalanlar için yeni bir çalışma başlıyor. Talep...

Açık öğretim sınavları için il merkezlerine gitmek durumunda kalanlar için yeni bir çalışma başlıyor. Talep olumlu karşılanırsa, bundan sonra açık öğretim sınavlarına girenler Elbistan’ın dışına çıkmak zorunda kalmayacak.

Elbistan’dan binlerce kişi açık öğretim sınavlarına katılmak için çevre illere gitmek durumunda kalıyor. Yol yorgunluğu, ekonomik kayıplar ve diğer etkenler sınava girenleri olumsuz etkiliyor. Bu gerçeği göz önünde bulunduran Elbistan Meslek Yüksek Okulu (EMYO) yönetimi, sınavların Elbistan’da yapılabilmesi için yazışmalara başladı.

Reklam
Reklam

Eskişehir Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Dekanlığı'na bir dilekçe gönderen EMYO Müdürü Doç. Dr. Hanifi Binici, yüz yüze adlı danışmanlık hizmetlerinin ilçede başarılı bir şekilde yapıldığını kaydetti. Binici, şöyle dedi:

“Bilindiği gibi ilçemizde yaklaşık bir yıldır açık öğretim yüz yüze eğitim danışmanlık hizmetleri başarılı bir şekilde sürdürülmektedir. İlçemizde açık öğretim sınavlarının yapılması artık bir zarurettir. Elbistan ilçesi ve yakınında bulunan Ekinözü, Nurhak, Afşin, Göksun ve Darende ilçeleri dikkate alındığında, bölgemizde 2 bin 500 civarında öğrenci Açık Öğretim Fakültesi'nden eğitim almaktadır. Bu sayı, sınavların ilçemizde yapılabilmesini mümkün kılmaktadır. Söz konusu olan öğrenciler sınavlar için en yakın sınav merkezi olarak Kahramanmaraş’a gitmektedirler. Elbistan’ın Kahramanmaraş’a uzaklığı 160 km iken, Nurhak ilçesinin uzaklığı ise 210 km dir. Bu uzaklık hem maddi kayıplara hem zaman kaybına yol açmaktadır. Daha da önemlisi öğrencilerin fiziksel yorgunluklarına neden olduğundan, sınavlardaki başarılarını olumsuz etkilemektedir.

Reklam
Reklam

Elbistan ilçesinde 2012-YGS sınavı 32 okulda ve 6 bin 872 adayın katılımıyla başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. Bu sınav, ilçemizde 1996’dan bu yana aksatılmadan yapılmaktadır. Dolayısıyla deneyimli öğretim elemanı ve öğretmen mevcuttur. Sonuç olarak açık öğretim sınavlarının ilçemizde de yapılması birçok bakımdan önem arz etmektedir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: