Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan:

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, "Nemrut Adıyaman'ın kendi malıdır" dedi.

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, "Nemrut Adıyaman'ın kendi malıdır" dedi.

  1. Tarım Fuarı için Malatya'ya gelen Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan basın mensuplarının sorularını cevapladı. Başkan Necip Büyükaslan Nemrut'un Adıyaman topraklarında olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:
    "Nemrut Adıyaman'ın kendi malıdır. Ama biz istiyoruz ki Nemrut, Malatya ile Adıyaman arasında bir kardeşlik noktası olsun. Her kentin kendi sınırları içerisinde kendilerine has tarihi eserleri var. O kenti gösteren özellikleri var. Her il kendi özelliklerine tarihi mekanlarına sahip olması lazım. Adıyaman olarak da bizim bunu öne çıkarmamız ve en iyi şekilde tanıtmamız bizim asli görevimiz. Ama başka bir ilin bunu kullanması hiç hoş bir şey değil. Biz bunun için mahkemeye verdik. 2010 yılında Ankara'da Malatya Valiliği tarafından tertip edilen Malatya günlerinde Ankara'daki bilboartlar da Nemrut afişi kullanılmıştı. Bu yüzdende biz bölge idare mahkemesinde dava açtık. Dava üzerine resimler kaldırıldı. Kaldırılması da gerekiyordu."
Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın