Ahiler Kalkınma Ajansı Kalkınma Sohbetleri Başlatıyor

Ahiler Kalkınma Ajansı, mali destek, teknik destek ve doğrudan faaliyet desteği programları ile ilgili çalışmalarını...

Ahiler Kalkınma Ajansı, mali destek, teknik destek ve doğrudan faaliyet desteği programları ile ilgili çalışmalarını sürdürürken, bölge paydaşlarıyla, bölgesel sorunların tespiti ve çözümü için ortak akılı ön plana çıkaran çalışmalara da devam ediyor.

Reklam
Reklam

Ahiler Kalkınma Ajansı bu çerçevedeki gerçekleştirdiği çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek, önümüzdeki hafta kalkınma sohbetlerini başlatıyor. Ajans, “Kalkınma Sohbetleri” ile, Bölge üniversiteleri ve Ajans işbirliğiyle bölgesel kalkınmanın ivme kazanmasını sağlayacak, sürdürülebilir, özgün ve çok yönlü kalkınma yaklaşımlarının tartışılıp bölge için üzerinde uzlaşılan ortak bir kalkınma anlayışı oluşturmayı hedefliyor. Kalkınma sohbetlerinin, bölgedeki sorunlarının tespiti ve çözüm yollarının geliştirilmesi yönünde önemli bir proje olması bekleniyor.

Bu kapsamda Ahiler Kalkınma Ajansı uzmanlarından oluşturulan bir heyet geçtiğimiz haftalarda TR71 Bölgesi’ne bağlı illerin üniversitelerini ziyaret ederek Kalkınma Sohbetleri hakkında bilgi verdi. Heyet, gerek bu temasları sırasında gerekse resmi yazışma yöntemiyle toplantılara katkı sağlamak isteyen akademisyenlerden bir veri tabanı oluşturdu.

Reklam
Reklam

Hazırlık çalışmalarını tamamlayan Ahiler Kalkınma Ajansı ilk toplatıyı ise 19 Haziran Salı günü Nevşehir’de yapmayı kararlaştırdı. Nevşehir’in butik otelleriye ön plana çıkan Uçhisar Beldesi’nde gerçekleştirilecek olan ilk toplantı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde Üniversiteleri rektör ve yardımcılarının katılımıyla gerçekleştirilecek.

Kalkınma sohbetleri Ajans’ın belirlediği kalkınma ile ilgili genel konular öncelikli olmak üzere akademisyenlerin önereceği konuların da dahil edileleceği taslak program üzerinden iki ayda en az bir kez düzenli olarak gerçekleştirilecek. Toplantılarda, ayrıca toplantı sonuç bildirgeleri tutulacak ve bildirge toplantı sonrası katılımcılara iletilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: