Altın analiz

Ons altını talep yönlü ele aldığımızda, fiziki talep ile birlikte vadeli piyasalarda altın alım opsiyonlarının prim kaybı yaşanan düşüşü teyit ediyor.

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz hafta yapılan Fed toplantısının ardından yayınlanan karar metni Aralık ayında faiz artışı için güçlü sinyaller vermesiyle birlikte yatırımcılar açısından ons altın ve diğer değerli metallere yönelik popülarite kaybına neden oldu. Artan faiz ve değerlenen Dolar koşulları altında ons altına yönelik talep azalması ile birlikte haftaya kayıpla başlayan ons altında toparlanma sinyalleri görememekteyiz.

Ons altını talep yönlü ele aldığımızda, fiziki talep ile birlikte vadeli piyasalarda altın alım opsiyonlarının prim kaybı yaşanan düşüşü teyit ediyor. Talebin desteklemediği ortamda altında yükseliş beklemek
spekülatif olarak yorumlanabilir. Bu yüzden altında tepki yükselişlerde altında dönüş beklemek daha anlamlı olacaktır.

Ons altını teknik olarak ele aldığımızda önceki hafta yükselen fiyatın Fibo'50 düzeltme seviyesine denk gelen 1190 direncine takıldığını görüyoruz. Geri çekilmelerde ise 1138 seviyesinde bulunan 100 günlük hareketli ortalama ara destek ve Fibo'23,6 seviyesine denk gelen 1127 desteği ön plana çıkıyor. MACD günlükte alım yönünde olmasına karşın kaybettiği hacim ile beraber bu alım gücünün zayıfladığını gösteriyor. Temel ve teknik olarak ivme kaybı görülen altında 1127 seviyesinin altına gerilemesi durumunda satış beklentilerinde artış görülebilir.

Reklam
Reklam

Dirençler: 1140/ 1147/ 1151
Destekler: 1137/ 1127/ 1120"

Anahtar Kelimeler: