Altın analiz

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda kısa vadede yükseliş trendi etkili olmayı sürdürüyor.

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Reklam
Reklam

Ons Altın 200 günlük hareketli ortalaması 1130$ seviyesini yukarı yönlü aşarak bant hareketini sonlandırdı. Altın, Yarın açıklanacak tarım dışı öncesinde uzun vadede etkili olan alçalan trendini kırmaya çalışıyor. Geçtiğimiz yıl Fed’in faiz artış sürecine başlayacak olmasından ve faiz artırım hızının belirsiz olmasından dolayı 1050$ seviyesinin altını test eden Altın, bu yılki ABD verilerinden yola çıkarak yılda 4 faiz artırımının zor olabileceği gerekçesiyle geçtiğimiz yılın zararlarını geri kazanma çabası içerisinde.

Altın fiyatlarına arz tarafından bakıldığında Dünyanın 14 en büyük üreticiden oluşan Bloomberg Intelligence endeksi Ekim ayından bu yana en yüksek seviyede. Yine SPDR Gold Trust’taki altın varlıkları Ekim ayından bu yana en yüksek seviyesinde bulunuyor.

Talep cephesinden baktığımızda ise yarın açıklanacak tarım dışı istihdam öncesinde yatırımcılar Fed’in bu yıl bir defalık bile faiz artışı yapamayacağı ihtimalini değerlendirmeye başladılar. Öyle ki Bloomberg anketine göre bir sonraki faiz artırımı için en yüksek ihtimal 2017 Ocak ayında %50 oranında.

Reklam
Reklam

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda kısa vadede yükseliş trendi etkili olmayı sürdürüyor. 2013 Nisan ayından beri var olan alçalan trendin üzerini test eden Altın 1147 seviyesinin üzerinde kalıcı olmaya başlaması durumunda yukarıda 1170 seviyelerine kadar yükseliş söz konusu olabilir.

Dirençler: 1159/ 1164/ 1170
Pivot:1149.3
Destekler:1147/ 1143/ 1133