Öoemiş Özel Birgivi Koleji aracılığıyla Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas eyaletinden Ödemiş’e gelen yabancı öğrenciler Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin’i ziyaret ederek, Türkçe olarak kendilerini tanıttılar. Sohbet esnasında Türk Sanat Müziğinin unutulmaz eselerinden olan “Duydum ki Unutmuşsun Gözlerimin Rengini” adlı şarkıyı da seslendirmeleri sürpriz oldu.
Teksas’ta International School’da eğitim gören 11 öğrenci, 20 günlük eğitim için Ödemiş’e geldi. Ödemiş’te kaldıkları süre boyunca öğrencilere, Türkçe dersi, yöresel müzik ve halk oyunları eğitimi veriliyor. Eğitime devam eden öğrenciler ilçede yaptıkları gezi kapsamında Okul Müdürü Tahsin Akça ile birlikte dün Başkan Bekir Keskin’i ziyaret ettiler.
Ödemiş ve çevresi hakkında öğrencilere bilgiler veren Başkan Keskin, kendisinin de daha önce Teksas ve Dallas’ta bulunduğunu ve geldikleri bölgeyi tanıdığını anlatarak, Ödemiş’in Türkçe-İngilizce tanıtım broşürü ile Bedia Akartürk’ün “Ödemiş Türküleri” adlı müzik albümünü dağıttı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz