Arazi Toplulaştırma Projesi Çalışmaları Sürüyor

Tarım arazilerinin etkin ve verimli kullanılmasına yönelik başlatılan Arazi Toplulaştırma Projesi çalışmaları sürüyor.

Tarım arazilerinin etkin ve verimli kullanılmasına yönelik başlatılan Arazi Toplulaştırma Projesi çalışmaları sürüyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Yahyalı, Tomarza ve Develi ilçelerinde uygulanan proje, çiftçileri memnun ediyor. Arazi toplulaştırma çalışmasında çiftçilerden ücret talep edilmiyor.

Reklam
Reklam

İl genelinde 8 ilçede 74 bölgeyi kapsayan proje tamamlandığında, 179 bin hektar arazi toplulaştırılmış olacak.

Proje çerçevesinde 6 ay önce altyapı çalışmalarına başlanan 9 bin hektarı kapsayan Sarımsaklı Arazi Toplulaştırma Projesi, bitirilme aşamasına geldi.

Projenin uygulanacağı 13 köyde çiftçiler, zaman, işçilik ve yakıttan önemli ölçüde tasarruf sağlayacak.

Muhabir: Sercan Küçükşahin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın